Közélet

2007.06.13. 08:04

Strand helyett marad a veszélyes patakpart

Biztonságos strand helyett patakpart és balesetveszély – ez lett az eredménye az uniós szigornak több somogyi településen. A vízforgató berendezés hiánya miatt lakat került Babócsán és Szulokban is a fürdőre. Nyakukon a nyári szünet, és strand híján a gyerekek a közeli természetes vizeket veszik célba.

Nagy László

– Amikor még működött a strand, akkor is voltak tilosban fürdőzők a Rinyán. Mi lesz itt idén? – fogja a fejét Ránics János, a babócsai polgárőrség vezetője. – Oda jár majd le minden gyerek. Beugrálnak, bármikor baleset történhet. Már megszerveztük a felügyeletet a patakpartra. A polgárőrség

Kiváló a csokonyavisontai víz minősége

Túl vannak az újjáépített medencék műszaki átadásán Csokonyavisontán. Az uszodát vízforgató berendezéssel látták el. A víz kiváló minősítést kapott. Az új uszoda mára készült el. Több mint hetvenmillió forintot költöttek rá, amelyből harmincötmillió állami támogatás. Az új rendszerű uszoda vizét melegíteni is tudják, így a medencék már márciustól novemberig használhatók.

ifjúsági tagozatának a feladata lesz az őrzés; ezerháromszáz méter hosszú partszakaszra kell vigyázniuk. A délutáni órákban jóformán állandóan a parton lesznek majd. Tartok tőle, hogy nehéz nyarunk lesz.

Szulokban a horgásztótól kell óvni a gyerekeket. – Odafigyelünk a tóra, és szervezzük a rendszeres strandolásukat Barcson.
Ez lenne a leginkább megnyugtató megoldás a számunkra addig, amíg ismét megnyithatjuk a strandot – mondta Virth József polgármester.
Ha ásványvíznek minősítik a strand vizét, kapnak engedélyt a nyitásra, de erre sincs pénzük.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!