Bravúr az El-ben

14 órája

Ten Hag ostorozta a játékosait és dicsérte korábbi csapatát

Bár a keretek összértéke alapján a Manchester United az Európa-liga legnagyobb esélyese, Erik ten Hag csapata azonban mindössze egy hazai 1–1-es döntetlennel rajtolt a sorozatban. A holland szakember szokatlan kritikával élt a futballistáival kapcsolatban, miszerint a Twente játékosai jobban akartak a meccsen, mint az övéi.

MW

Manchester United's Dutch manager Erik ten Hag reacts during the UEFA Europa league stage football match between Manchester United and FC Twente at Old Trafford stadium in Manchester, north west England, on September 25, 2024. (Photo by Darren Staples / AFP)

Fotó: AFP

A Manchester United az Európa-liga egyik esélyesének tekinthető, a Transfermarkt alapján az angol klubé a sorozat legértékesebb kerete. A Vörös Ördögök idénykezdete azonban igencsak döcögősen alakul, Erik ten Hag együttese a bajnokságban csupán a 11. helyen áll, s az Európa-liga-rajt sem sikerült jól – derült ki a Magyar Nemzet oldaláról.

Egykori csapatát dicsérte Ten Hag

A Twente ellen hazai pályán elért 1–1-es döntetlennel minden bizonnyal nem lesznek elégedettek a Manchester United szurkolói. Pedig a Vörös Ördögök Christian Eriksen góljával vezetést szereztek az első félidőben, s úgy tűnt, hogy meglehet a győztes rajt. A második félidőben azonban a Twente éppen Eriksen labdavesztése után, Sam Lammers révén kiegyenlített, s elvitt egy pontot az Old Traffordról. A Twentének ez mindenképp jó rajt, s ha nem a Manchester United ellen szerezte volna ezt a pontot a holland csapat, akkor Erik ten Hag is örülne, hiszen játékos- és edzői pályafutása is a Twenténél indult el. A holland szakember is dicsérte az ellenfelet.

Életük meccse volt. Minden méterért megküzdöttek, mi pedig nem. Kilencvenkilenc százalék nem elég. A mentalitásunk általában nagyon jó, ma viszont kritikával élek vele szemben. Nemcsak a csapatnak kell tükörbe néznie, én is részes vagyok ebben

– fogalmazott Erik ten Hag a pontvesztéssel kapcsolatban. A szerdai játéknapon a holland szurkolók nemcsak a Twente teljesítményének örülhettek, hiszen egy vb-ezüstérmes és BL-győztes volt holland futballista fia is remekelt az Európa-liga első fordulójában.

Bommel fia remekelt

Ruben van Bommel két góljának is köszönhetően a holland AZ Alkmaar otthon 3–2-re nyert a svéd Elfsborg ellen a labdarúgó Európa-liga alapszakaszának első fordulójában – írta meg az Origo. A vendégek szereztek vezetést a 23. percben, majd Van Bommel az első félidő végén és a második játékrész elején is betalált, így fordított a házigazda. 

Hedlund találatával ugyan gyorsan visszajöttek a svédek reményei, de a 74. percben Parrott tizenegyese eldöntötte a három pont sorsát. A világbajnoki ezüstérmes, Bajnokok Ligája-győztes Mark van Bommel húszéves fiának, a holland válogatott korábbi szövetségi kapitánya, Bert van Marwijk unokájának nem ezek az első találatai a nemzetközi kupaporondon, hiszen az előző idényben a Konferencia-ligában kétszer volt eredményes. A Ferencvárost irányító Pascal Jansen korábbi csapata legutóbb április elején kapott ki, azóta tétmeccs és barátságos mérkőzésen is veretlen maradt.

Európa-liga, 1. forduló

Manchester United–Twente 1–1

Dübörög az El!
A Ferencvárosnak köszönhetően ismét van magyar csapat európai kupában, a csoportkörben. A magyar bajnok illusztris csapatokkal játszik hétről hétre. Olyan sztáralakulatokkal csap össze a Fradi, mint a belga Anderlecht, az angol Tottenham, az ukrán Dinamo Kijev vagy a német Eintracht Frankfurt. Az ellenfelek között találjuk még a görög PAOK, a svéd Malmö, a francia Nice vagy a holland AZ Alkmaar együttesét. A fogadási kedv rendszerint megugrik, amikor van magyar csapat valamely európai csoportkörben. Az  El-lebonyolításnak köszönhetően ezúttal sok rangos találkozón szoríthatunk és fogadhatunk. Részletek az El-ről itt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!