Határidőhöz kötött tűzszünet

2024.07.03. 10:19

Menczer Tamás: Orbán Viktor javaslata logikus és mindenki számára megfontolandó (videó)

Orbán Viktor miniszterelnök és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő kedden, Kijevben a háborúról és számos kétoldalú kérdésről is tárgyalt – erről beszélt a Fidesz–KDNP kommunikációs igazgatója a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, kiemelve, hogy „Orbán Viktor egy nap alatt többet tett a békéért, mint a brüsszeli bürokraták és politikusok két év alatt!”

MW

Forrás: Facebook/Menczer Tamás

Hozzátette: ennek oka egyrészt az, hogy Orbán Viktor valóban békét akar, másrészt, hogy – ellentétben számos brüsszeli politikussal – a magyar miniszterelnöknek „van gondolata”. Az általa javasolt, határidőhöz kötött tűzszünetről a kommunikációs igazgató azt mondta, az nagyon logikus, reményei szerint mindenki számára elfogadható, de legalábbis megfontolásra érdemes javaslat.   

Menczer Tamás az M1 aktuális csatorna műsorában közölte: mivel a diplomáciai tárgyalások nehézkesek, hosszadalmasok és legfőképpen eredménytelenek, a magyar javaslat az, hogy előbb legyen tűzszünet és utána tárgyalás. A határidőhöz kötés pedig válasz azoknak, akik azért nem akarnak tűzszünetet, mert az szerintük befagyasztja a jelenlegi helyzetet és Oroszországnak kedvez.   

Ha ugyanis a tárgyalás eredménytelen és a felek ragaszkodnak hozzá, akkor a háború folytatható, de „legalább próbáljuk meg!” – hangoztatta.   

Hozzátette: 

a csatatéren nincs megoldás, az elmúlt több mint két évben folyamatosan a háború eszkalációját láttuk. A helyzet minden nap egyre rosszabb lett, emberek halnak meg, gyerekek maradnak árván. Ennél sokkal jobb, ha leülnek és tárgyalnak.  

Menczer Tamás reményt keltőnek nevezte a kárpátaljai magyarok elvett jogaival kapcsolatos tárgyalásokat, majd hozzátette, hogy Magyarország minden szomszédjával a jó kapcsolatokban érdekelt, és ezért mindent meg is tesz. Reményét fejezte ki, hogy Ukrajnával sikerül rendezni a vitás kérdéseket, a tervezett átfogó együttműködési megállapodás jó alapja lehet a vitamentesebb és eredményesebb kapcsolatnak.   

A kommunikációs igazgató mindkét műsorban beszélt arról, hogy az európai parlamenti választásokon az emberek azt mondták, változást akarnak, a Patrióták Európáért frakciószövetséget pedig azért kellett létrehozni, hogy érvényt szerezzenek az emberek akaratának, és valóban elinduljon ez a változás.   

Meglátása szerint a „magát jobboldalinak hazudó” Európai Néppárt, az élén Manfred Weberrel, „elcsalta a változást”. Begyűjtötte a jobboldali szavazatok egy részét, majd nem a jobboldallal, hanem a balliberális oldallal kötött szövetséget, ezért van szükség a Patrióták Európáért szövetségre, amely azt akarja, hogy Brüsszelben is vegyék figyelembe az emberek akaratát.   

A Patrióták Európáért már most egy rendkívül eredményes kezdeményezés, és egyre nagyobb és eredményesebb lesz 

– mondta.   

Beszélt arról is, hogy nemcsak a szavazópolgároknak, hanem a politikusoknak is igényük volt már egy ilyen politikai közösségre, amelyben a nevén nevezik a dolgokat, és amelyben valóban az európai emberek érdekében cselekszenek: békét, biztonságot és fejlődést akarnak – tette hozzá Menczer Tamás.

A Fidesz–KDNP kommunikációs igazgatójának a videója itt tekinthető meg:

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában