Több program színesíti a nyarat

2024.07.05. 17:32

Berobbant a lellei nyár, de nem csupán a strandokon

Könnyűzenei koncertek, musicalek és stand-up comedy előadások is színesítik a balatonlellei nyár programkínálatát. A szervezők úgy látják, igény van ezekre a rendezvényekre, mert egyre több az olyan vendég, aki nem csak a strandolást részesíti előnyben.

Koszorus Rita

Fotó: Németh Levente

A nyári koncertek Balatonlellén már az előző évtizedekben is nagyon népszerűek voltak. Az utóbbi években elterjedt szemlélet lett a tónál az éven át nyitvatartás, így egyre többen nem csupán strandolni érkeznek a településre, a kulturális kínálat is sokakat vonz a tóhoz. 

– A négy évszakos Balaton ötletén annyira sokat dolgoztak a szervezők és szolgáltatók, hogy a végén valósággá vált, és mi voltunk a legjobban meglepődve, amikor még októberben is jöttek a látogatók

 – mondta Hartmann Zoltán, a Balatonlellei Művelődési Ház igazgatója, aki tizedik nyarát kezdte meg az intézmény vezetőjeként. – Jó pár évvel ezelőtt még az volt az általános vélekedés, hogy a Balatonra így is, úgy is jönnek az emberek, de mostanra kialakult egy olyan kulturális programturizmus országszerte, ahol igenis igény van a programokra. Azt gondolom, hogy néhány szélsőséges, vékony réteget érintő fesztiváltól eltekintve nagyon sok olyan rendezvény van ma már, ami nagy tömegeket vonz – tette hozzá a művelődési ház igazgatója. – A szálláskiadóktól tudjuk, hogy van, aki direkt úgy foglal, hogy a Rúzsa Magdi-koncert idejére szeretne érkezni. De azt, hogy mennyire átalakult a közönség összetétele az is jól mutatja, hogy a Kárpátia-koncerten zömmel már családok vesznek részt – tette hozzá. 

Van, aki direkt a Rúzsa Magdi-koncert idejére foglalt szállást Balatonlellén

Szinte általános, hogy a turisták nagy része már nemcsak időponttól, desztinációtól függetlenül szervezi a nyaralását, hanem ebben az is nagyon fontos szerepet játszik, hogy ott éppen akkor milyen programok vannak. 
Júliustól dübörög a nyár Balatonlellén, ahol ma már olyan pezsgő a kulturális élet, mint egy nagyobb balatoni városban. Köszönhető ez annak, hogy minden hétvégére biztosan, de a hét minden napjára is gondoskodnak a helyi művelődési ház munkatársai megfelelő háttérzenéről. 
– Tavaly újdonság volt, idén folytatjuk a Kertmoziban a hétvégi gyermekelőadásokat, de a szabadtéri színpadon is minden hétvégén gondoskodunk programról – hívta fel a figyelmet Hartmann Zoltán. – Új fellépő idén Zséda, aki július 6-án lép fel nálunk, valamint Horváth Tamás, aki július 27-én ad koncertet. Visszatérők nálunk már a Tankcsapda, a Kárpátia, Rúzsa Magdi, és Geszti Péter is másodszor lép fel Balatonlellén. 

A könnyűzenei programok mellett dumaszínház és musicalek is színesítik az idei lellei nyár programkínálatát. A rendezvényparkban hétfőtől csütörtökig borozáshoz aláfestő zene szórakoztatja az arra járókat, hétvégén pedig retró hétvége, nyári kavalkád lesz. Ezen kívül július 5. és 7. között a méltán közkedvelt Juliális, augusztus 2. és 11. között a 31. Lellei Borhét, valamint augusztus 16-tól 20-ig a Szent István-napok kínálnak felhőtlen kikapcsolódást az idei nyaraláshoz Balatonlellét választó vendégeknek. 
 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában