Katasztrófavédelem

2024.03.13. 18:41

Két kéménytűzhöz riasztották a tűzoltókat

Két kéménytűzhöz is riasztották a tűzoltókat kedden Somogyban. Böhönyén és Barcson okozott riadalmat egy-egy családi ház kéményében lerakódott és meggyulladt korom.

Sonline.hu

Fotó: Barcs HTP

Egy ikerház kéményében beizzott a lerakódott korom Barcs Vasvári Pál utcájában, és szikrákat szórt a füstelvezető, hívta fel portálunk figyelmét a Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A város hivatásos tűzoltóinak kiérkezése előtt a tulajdonos már eltávolította a parazsat a fűtőberendezésből, majd az egység eltávolította a kéményből a lehulló, izzó darabokat. A tűz nem terjedt tovább az épület többi részére, csupán néhány repedés jelent meg a szobákban a kémény falán. 

A tűzoltók felhívták a tulajdonos figyelmét rá, hogy a kéményseprő felülvizsgálatáig a tüzelőberendezést ne használja.

Egy böhönyei lakóház kéményének belsejében is meggyulladt a lerakódott égéstermék. A helyi önkormányzati tűzoltók eltávolították az izzó részeket a füstelvezetőből, megtisztították azt a lerakódástól. A tűz nem terjedt tovább a tetőszerkezetre.

A lakók mindkét épület fűtését meg tudták oldani más eszközzel, ezért a nem kellett elhagyniuk otthonukat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában