Véradás

2024.07.19. 17:28

A forróságban is gyűjtik a vért

Egytucatnyian vettek részt a Somogyi Hírlap véradásán, melyet a Magyar Vöröskereszt Somogy Vármegyei Szervezete hirdetett meg a Kapos Hotel egyik termébe pénteken.

Marosi Gábor

Fotó: TIBOR KOVACS

A kaposvári Csete Gergő más sokadik alkalommal vett részt az eseményen. Igyekszik évente négy alkalommal is vért adni. Lapunknak elmondta, jól esik neki amikor üzenetet kap arról, hogy valakinél fel tudták használni a vérét. Fontos számra, hogy segítsen másoknak, és a testének is jó érzés ilyenkor felfrissülni.

Hujber Tamás a Magyar Vöröskereszt Somogy Vármegyei Szervezetének véradó-szervező koordinátora elmondta, az év minden időszakában szükség van megfelelő mennyiségű vérre, a nyári szezonban azonban még fontosabb. 

 Sokan mennek szabadságra, iskolai szünet van, gyárakban leállás, ezért minden alkalmat meg kell ragadnunk azért, hogy vért gyűjtsünk.

– emelte ki Hujber Tamás

Sajnos ebben a forró időben alig mennek ki az emberek az utcára, ezért nincsen könnyű dolgunk. Ennek ellenére biztatunk mindenkit, hogy adjon vért, mert balesetek, műtétek mindig vannak, melyhez szükség van a vérre. Mással ezt nem lehet pótolni.

– mondta a vármegyei véradó-szervező koordinátor.

Fotó: TIBOR KOVACS

A vöröskereszt munkatársai a nyári időszakban a nagyobb, sok embert vonzó eseményékre is kilátogatnak. Vasárnap a Balaton-átúszáson is ott lesznek. Akik vért szeretnének adni a Platán-strandon találkozhatnak a szervezet dolgozóival. Július 27-én szombaton sem pihennek a „vérgyűjtők”. A Balaton-átevezésre, a zamárdi szabadstrandra települnek majd ki. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában