Helyi életstílus

2024.09.07. 10:20

A hét süteménye: töltött zsemle

Egy igazi ételmentő finomságot hoztunk erre a hétvégére, aminek elkészítése minimális hőleadással jár és az íze ellenállhatatlan.

Koszorus Rita

Hozzávalók

  • 4 db    vizes zsemle    
  • A tejes keverékhez:
  • 3 dl tej    
  • 1 csomag  vaníliás cukor    
    A töltelékhez:
  • 50 dkg túró
  • 1 db tojás
  • 2 ek tejföl
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg mazsola
  • 1 csipet só    

Elkészítés:

  • A túróval töltött zsemle elkészítéséhez a zsemlék tetejét levágjuk, majd a belsejüket kézzel kiszedjük, figyelve arra, hogy alul és oldalt nagyjából fél centi vastagon hagyjuk épségben a zsemlét.
  • A langyos tejben elkeverjük a vaníliás cukrot.
  • A zsemlék belsejét apró darabokra tépkedjük, és egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a túrót, az egy egész tojást, a tejfölt, a vaníliás cukrot, a porcukrot, a mazsolát és a sót, majd alaposan összekeverjük.
  • Egy tepsit alaposan kikenünk vajjal.
  • A zsemléket megmártjuk a cukros tejben, és a tepsibe tesszük, majd jó alaposan megtöltjük a túrós keverékkel.
  • A zsemlék tetejét is megmártjuk a cukros tejben, majd ráhelyezzük a túrós töltelékre, lezárva ezzel a zsemléket.
  • Előmelegített sütőben, alsó-felső sütési módban, 190 Celsius-fokon 20 percig sütjük, figyelve arra, hogy a zsemlék teteje ne égjen meg.
  • Porcukorral megszórva tálaljuk.

Nézd meg videón, hogyan készül a túróval töltött zsemle!

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában