Helyi életstílus
2024.09.07. 10:20
A hét süteménye: töltött zsemle
Egy igazi ételmentő finomságot hoztunk erre a hétvégére, aminek elkészítése minimális hőleadással jár és az íze ellenállhatatlan.
Koszorus Rita
- 4 db vizes zsemle
- A tejes keverékhez:
- 3 dl tej
- 1 csomag vaníliás cukor
A töltelékhez: - 50 dkg túró
- 1 db tojás
- 2 ek tejföl
- 1 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg mazsola
- 1 csipet só
Elkészítés:
- A túróval töltött zsemle elkészítéséhez a zsemlék tetejét levágjuk, majd a belsejüket kézzel kiszedjük, figyelve arra, hogy alul és oldalt nagyjából fél centi vastagon hagyjuk épségben a zsemlét.
- A langyos tejben elkeverjük a vaníliás cukrot.
- A zsemlék belsejét apró darabokra tépkedjük, és egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a túrót, az egy egész tojást, a tejfölt, a vaníliás cukrot, a porcukrot, a mazsolát és a sót, majd alaposan összekeverjük.
- Egy tepsit alaposan kikenünk vajjal.
- A zsemléket megmártjuk a cukros tejben, és a tepsibe tesszük, majd jó alaposan megtöltjük a túrós keverékkel.
- A zsemlék tetejét is megmártjuk a cukros tejben, majd ráhelyezzük a túrós töltelékre, lezárva ezzel a zsemléket.
- Előmelegített sütőben, alsó-felső sütési módban, 190 Celsius-fokon 20 percig sütjük, figyelve arra, hogy a zsemlék teteje ne égjen meg.
- Porcukorral megszórva tálaljuk.
Nézd meg videón, hogyan készül a túróval töltött zsemle!
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Feliratkozom a hírlevélre