Szorti

2024.08.19. 15:28

Szelektálás: öt dolog, amit nyár végén kidobható

Ahogy lassan véget ér a nyár, sokan újra felfedezik otthonukat és rájönnek, hogy az évszak során felhalmozódott dolgok egy része már nem szükséges. A szelektálás fontos, érdemes átnézni a lakást és kidobni néhány dolgot.

Harsányi Miklós

Fotó: Esther Booth

A nyár végi nagytakarítás ideális lehetőség arra, hogy megszabaduljunk a felesleges holmiktól és frissen, rendezett környezettel vágjunk neki az ősznek. Szelektálás, a legjobb módszer az őszi felkészüléshez.  De mit érdemes kidobni? Íme egy lista, hogy télen ne őrizgessen értelmetlen holmikat. 

Nyáron gyakran használjuk a kerti szerszámokat, napernyőket, műanyag székeket és más kültéri eszközöket. Azonban ha ezek közül valamelyik már elhasználódott, megrepedt, vagy egyszerűen nem működik megfelelően, itt az ideje megválni tőle. Jobb, ha most selejtezi ki őket, mint ha jövő tavasszal szembesülnél azzal, hogy újakat kell beszerezni.

A napvédő krémek lejárati ideje véges és ha a nyár folyamán nem használta el őket, akkor valószínűleg a következő szezonra már nem lesznek hatékonyak. Ugyanez vonatkozik a nyári sminktermékekre is, mint például a fényvédőt tartalmazó alapozókra és testápolókra. Érdemes ezeket ellenőrizni és kidobni a lejárt vagy már nem használt darabokat. A nyári ruha- és cipőkollekció is megérdemel egy alapos átválogatást. Ha vannak olyan darabok, amelyeket egész nyáron nem vett fel vagy már elhasználódtak, itt az ideje elbúcsúzni tőlük. A szakadt, kifakult vagy már nem megfelelő méretű ruhák, cipők csak a helyet foglalják a szekrényben.

A strandszezon végeztével a törölközők, strandlabdák, matracok és egyéb nyári kiegészítők is megérdemelnek egy pillantást. Az elhasznált, lyukas vagy kifakult darabokat jobb kidobni, hogy a következő nyárra friss és használható kellékekkel indulhassunk. A gyerekek nyáron sokat játszanak a szabadban, és ilyenkor előkerülnek a régi, már nem használt játékok is. A nyár vége kiváló alkalom arra, hogy átnézzük ezeket és ami már nem szolgálja a gyerekeket, azt adományozzuk el vagy selejtezzük ki. 

A nyár végi nagytakarítás nemcsak a rendrakásról szól, hanem arról is, hogy elengedjük a felesleges dolgokat, és helyet adjunk az újnak. Így frissen, tisztán és rendezett otthonban kezdhetjük meg az őszt. Ha jó hangulatot szeretne teremteni az otthonában, szerezzen be néhány lámpást vagy gyertyát. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában