Borsosan megfizette az árát

2024.10.09. 18:38

Engedély nélkül a horgászvezető akadt a horogra: 50 ezer forintos bírság lett a “fekete pecázás” ára

Egy balatonszárszói férfi illegálisan tartott horgásztúrát Balatonedericsnél. Az engedély nélküli kaland gyorsan kudarcba fulladt, és 50 ezer forintos bírságot hozott, ami jól mutatja, hogy a Balatonon „okosban” vezetni nem éppen kifizetődő.

Hajdú Marianna

Fotónk illusztráció! Ha nem lenne engedélye a horgásznak, akkor ő is fizethetett volna a kép készültekor.

Fotó: Lang Róbert

Egy balatonszárszói férfi 50 ezer forintos bírságot kapott, miután engedély nélkül tartott horgásztúrát Balatonedericsnél – derült ki a Balatoni Halgazdálkodás Nonprofit Zrt. közleményéből. Az eset jól példázza, hogy milyen következményekkel járhat, ha valaki a Balatonon szabályokat megszegve próbál pénzt keresni.

Drága lecke volt az engedély nélküli horgászat

A Balatonon való horgászat szigorú szabályokhoz kötött, amelyek célja a tó halállományának védelme. A törvény szerint csak azok szervezhetnek vezetett horgásztúrákat, akik rendelkeznek az illetékes hatóság engedélyével. 

Miért veszélyes az engedély nélküli horgászat?

Az engedély nélküli tevékenység nemcsak anyagi következményekkel járhat, hanem károsíthatja a Balaton ökológiai egyensúlyát is. A szabályok betartásával biztosítható, hogy a tó hosszú távon is fenntartható horgászati lehetőségeket kínáljon.

Hogyan lehet elkerülni a bírságot?

Aki horgászvezetést szeretne vállalni a Balatonon, annak először meg kell szereznie az engedélyt a megfelelő hatóságtól. Az engedély nélküli horgászat elkerülése érdekében érdemes tájékozódni a balatoni horgászrendi szabályokról, amelyek részletesen meghatározzák a horgászati feltételeket és előírásokat.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában