Vármegyei időjárás

2024.08.22. 07:40

Csökken a fülledt meleg idő, és erősődik a légmozgás

Napos, gomolyfelhős időre számíthatunk, csapadék nélkül. Az északias szél még gyakran lesz élénk. 30 fok körüli kánikula lesz.

Fotó: Iryna Inshyna

Somogy vármegye térségében csütörtök délelőtt keleten is mérséklődik az eleinte élénk, erős északi szél. Változó vastagságú, itt-ott elvékonyodó, áttetsző, míg helyenként átmenetileg megvastagodó felhőréteg melletti időszakosabb, szűrtebb napsütés lesz jellemző a nap folyamán. Csapadék nem érkezik, stabil légköri helyzet alakul ki. Valamelyest csökken a fülledtség. A délkeleti országrészben is érezhetően mérséklődik a hőség, de továbbra is meleg idő várható. Az esti óráktól egyre többfelé vékonyodik el, oszlik fel a fátyolfelhőzet, tisztul az égbolt. Éjszaka gyenge légmozgás, zömmel csillagfényes égbolt várható. Hűvös lesz a hajnal.

A jellemző hőmérséklet átlaga:
csütörtök reggel 17,
csütörtök délután 28,
péntek reggel 18 fok körül alakul.

Csütörtökön már nem várható fronthatás.

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
- Péntekre és szombatra nyugodt, változó erősségű fátyolfelhőzet melletti napsütéses és ismét melegedő, az évszakos átlagnál 4-6 fokkal melegebb időre számíthatunk. Visszatérhet a hőség.

- Vasárnapra egy hidegfront érkezése körvonalazódik. A front érkezése előtt, a nap túlnyomó részében még fülledt, nagyon meleg idő valószínű változó napsütéssel, fátyolfelhőzettel. A front érkezése még bizonytalanul előrejelezhető, most az látszik valószínűbbnek, hogy este, éjjel érheti el a nyugati határvidéket, ott szélerősödést, elszórtan zivatart okozva.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában