Vármegyénk időjárása

2 órája

Hidegfront ront ránk hétvégén

Szombaton hidegfront keresztezi az országot, ami eléri vármegyénket. Ez széllel, felhősödéssel, szórványosan záporokkal, zivatarokkal jár majd.

Klein Péter Nándor

Fotó: Nemeth_Levente

Délelőtt kevéssé valószínű csapadék, de a déli órákra nő a csapadékhajlam. Éjszaka már országszerte szeles, borongós idő valószínű. Tartósabb, kiadós eső nagyjából a Duna vonalától keletre és a délnyugati térségben ígérkezik, míg északnyugaton csak szórványosan fordul elő zápor.

A jellemző hőmérséklet átlaga:
szombat reggel 15,
szombat délután 18,
vasárnap reggel 11 fok körül alakul.

Az időjárás most a hidegfrontra érzékenyeket terheli meg különösképpen. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet.
forrás: met.hu

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

  • Vasárnap a megtorpanó hidegfront várhatóan a nap nagy részében még térségünkben marad. Országszerte lecsökken a hőmérséklet. Délelőtt, a nyugati térség felett vékonyodhat el a felhőzet, süthet ki a nap, nagyjából a Duna vonalától keletre borongós időben szórványosan eső, szemerkélés is előfordul. Nyugaton és keleten erős, a középső országrészben mérsékeltebb É-i szél fúj. Délután, a Dunántúlt követően a középső országrész felett is csökkenhet a felhőzet, kisüthet a nap. Keleten estig felhős égbolt látszik valószínűbbnek, de délután már ott is csökken a szórványos záporok esélye. Keleten is visszaesik a hőmérséklet. Mérséklődik a szél.
  • Hétfőn előreláthatólag már frontmentes időjárási helyzet alakul ki. Hideg lesz a hajnal, hűvös a délután. Alapvetően napos időre van kilátás mérsékelt felhősödésekkel, fátyolfelhőzettel. Délelőtt, keleten még élénk, erős szél ígérkezik, majd délután várhatóan már ott is legyengül a légmozgás.
  • Keddre nyugodt, őszi nap, változóan rétegfelhős-szűrt napsütéses idő ígérkezik. A hajnal meglehetősen hideg lehet, a délután már kellemesebb, évszaknak megfelelő hőmérsékletet ígér.
  • Szerdán már növekvő előrejelzési bizonytalansággal, de - még nyugodt, a hideg hajnalt követően kellemesen enyhe, változó vastagságú felhőrétegen át szűrt napsütéses időre van kilátás. Estefelé vastagodhat a felhőtakaró, majd éjjel, nyugaton már kisebb esőnek, szemerkélésnek is megnő az esélye.
  • Csütörtökre mediterrán ciklonnal csapadék érkezése körvonalazódik. Előtte, a keleti, délkeleti térségben még enyhe, kissé fülledt időre van kilátás.

forrás: eumet.hu

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában