Megyei időjárás

2 órája

Eltűnik a nap a felhők mögött

Szerdán egy térségünk felett feloszló hidegfront hatására az elmúlt napokhoz képest felhősebb időnk lesz.

2476935391

Fotó: Valalto

Délelőtt elsősorban a Dunántúl térségében várható határozottabb magas szintű felhőzet, míg a Duna vonalától keletre derültebb égbolt, napsütés, helyenként párásságon át szűrt, változó napsütés a valószínűbb.
Délután várhatóan a középső és keleti országrész fölé is átsodródik az összefüggőbb, változó vastagságú, el-elvékonyodó felhőtakaró. A felhőzeten átszűrődő napsütésben ekkor is lehet bízni. Csapadék nem érkezik.
A felhőzet ellenére marad a kellemesen enyhe időjárás, a déli országrészben, helyenként ezen a napon is megközelítheti a maximum érték a +20 fokot.
Este és éjszaka is sok marad a felhő. Hajnalra párásság is képződhet. A felhőzetnek köszönhetően kevéssé tud lehűlni a levegő, jóval enyhébb lehet a hajnal, mint a megelőző napokban.

A jellemző hőmérséklet átlaga:
kedd délután 18,
szerda reggel 7,
szerda délután 18,
csütörtök reggel 9 fok körül alakul.

Számottevő fronthatás nem terheli szervezetünket. A frontérzékenyek javulást tapasztalhatnak. Jelentősebb egészségi állapotot befolyásoló időjárási tényezőre nem kell számítani, a legtöbb időjárás okozta tünet enyhül, illetve megszűnik. forrás: koponyeg.hu

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
- Csütörtöktől ismét anticiklon alakítja térségünk időjárást, de ezen a napon várhatóan mégis más jellege lesz az időnek, mint korábban. Előreláthatólag a Dunántúl felett még magas szintű, zártabb felhőtakaró okoz szürkébb időt, míg a középső és keleti térségben a hajnali párásság makacsabbra fordulásával egyre többfelé alakul ki tartósabban szürke, illetve erősebben felhős terület, szűrtebb napsütés a valószínűbb.

- Péntekre és hétvégére - növekvő előrejelzési bizonytalansággal, de – a hajnali párásság eloszlását követően egyelőre még nagyobb esély látszik napsütéses idő kialakulására, de a párásságból helyenként kialakuló rétegfelhőzet helyenként makacsan megmaradhat és szűrheti, zavarhatja a napsugarakat. A napsütéses területek kifejezetten enyhe nappali órákkal számolhatunk.

- Hétfőn, kedden É-ira forduló, de továbbra is gyenge légmozgás látszik valószínűnek. Alapvetően front- és jelentős időjárási eseményektől mentes időjárás ígérkezik továbbra is. A napsütés reggelenként párásság, ködfoltok, napközben változó vastagságú, többségében elvékonyodó, áttetsző, szakadozott felhőzet zavarhatja meg időről-időre. forrás: eumet.hu

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában