Megyei időjárás

4 órája

Kellemes őszi időben bízhatunk kedden

Kedden marad a frontmentes, nyugodt, őszi időjárás, de fokozódó ködhajlam mellett a hajnali, reggeli párásság határozottabbá válhat.

1569422920

Fotó: Ant Clausen

Délelőttönként a derült égbolt mellett a hajnalban foltokban kialakult párásság, köd fokozatosan ritkul, illetve felszáll, és helyenként lassabban elvékonyodó rétegfelhőzetté alakulhat, ami kezdetben, kis körzetekben erősebben szűrheti, eltakarhatja a napot. A késő délelőtti óráktól már országszerte valószínűbb a napsütéses, illetve vékony fátyolfelhőzeten át, kissé szűrt napsütéses, kellemes, őszi idő időjárás.
Maradnak a hideg, fagypont közeli hajnalok és az enyhe délutánok, de pár fokot gyengülhet az éjszakai lehűlés.
Kedd éjszaka, a nyugati határvidéket súrolhatja egy felhősáv, így ott várhatóan kevéssé hűl le a levegő. A felhőzetből, a határvidéken elvétve előfordulhat szemerkélés is, de jelentős eső nem várható. Az ország túlnyomó részén marad a derült, illetve foltokban párás, eseménytelen időjárás.

A jellemző hőmérséklet átlaga:
hétfő délután 17,
kedd reggel 4,
kedd délután 18,
szerda reggel 8 fok körül alakul.

Számottevő fronthatás nem terheli szervezetünket. A frontérzékenyek javulást tapasztalhatnak. Jelentősebb egészségi állapotot befolyásoló időjárási tényezőre nem kell számítani, a legtöbb időjárás okozta tünet enyhül, illetve megszűnik. forrás: koponyeg.hu

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
- Szerdán egy térségünk felett feloszló hidegfront hatására felhősebb idő ígérkezik. Délelőtt elsősorban a keleti országfélben lehet bízni szűrt, változó napsütésben, másutt felhősebb, szürke égbolt a valószínűbb. Délután nyugaton és a középső országrészben is elő-előbújhat a nap, miközben keleten is erőteljesebb felhősödések zavarhatják meg időről-időre a napsütést.

- Csütörtöktől ismét anticiklon alakítja térségünk időjárást, de ezen a napon várhatóan mégis más jellege lesz az időnek, mint korábban. Előreláthatólag a hajnali párásság makacsabbra fordulásával egyre többfelé alakul ki tartósabban szürke, illetve erősebben felhős időszakok, és csak időszakosabb, szűrtebb napfény fordul elő. Szitálás nem kizárt, de jelentős eső nem érkezik.

- Péntekre és hétvégére - növekvő előrejelzési bizonytalansággal, de – most a hajnali párásság eloszlását követően nagyobb esély látszik napsütéses idő kialakulására, de a párásságból helyenként kialakuló rétegfelhőzet sokfelé szűrheti, zavarhatja a napsugarakat. forrás: eumet.hu

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában