Vádirat

2024.07.09. 09:43

Lopott a lakásotthonban, amíg a társai aludtak

A Kaposvári Járási Ügyészség kifosztás és más bűncselekmények miatt nyújtott be vádiratot egy fiatalkorú fiúval szemben, aki egy somogyi gyermekvédelmi intézményben akkor lopott szobatársaitól, amikor a többiek aludtak.

Kovács Gábor László

A vádlott évek óta nevelkedett állami gondozás keretében, jól ismerte a lakásotthon házi rendjét, ahol kisebb létszámban voltak elhelyezve a gyermekek. A fiú egy közeli városba járt iskolába, ezért korán kellett kelnie, hogy beérjen az első órára. Kihasználta azt, hogy szobatársai ilyenkor még aludtak, és 2023 októberében mindhárom sértettől kisebb használati tárgyakat, illetve ezüst nyakláncot, medált, karórát, parfümöt lopott el. A közös helyiségben elhelyezett dolgokat sem kímélte, a folyosóról márkás edzőcipőt emelt el, valamint meglovasította az otthon hajvasalóját is.  Az összesen 89 ezer forint értékű tárgyak közül csak a 16 ezer forintba kerülő hajvasalót találták meg. 

Az ügyészség a Fonyódi Járásbíróságra benyújtott vádiratában felfüggesztett szabadságvesztés büntetés kiszabását indítványozta ellene. 

Borítóképünk illusztráció!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában