Csak egy bűncselekmény történt

2024.08.28. 12:00

Elloptak egy mobiltelefont a fesztiválon

A zamárdi Strand Fesztiválon három nap alatt mindössze egy bűncselekményről érkezett bejelentés a rendőrségre. A zömében magyar vendégek látogatta fesztivál idén augusztus 22-én nyitotta meg kapuit, és három napon, valamint éjszakán át tartva csaknem 50 ezer résztvevőt számlált.

Kovács Gábor László

Fotó: Mocza Daniel

A somogyi rendőrök a környező utcákban a Készenléti Rendőrség egyenruhásaival közösen ellenőrizték a fesztivál alatt ideiglenesen megváltozott forgalmi rend betartását, valamint feleltek az idelátogatók biztonságáért. A fesztivál kapuja mellett pedig a bűnügyi szolgálat munkatársai, baleset- és bűnmegelőzési előadók, valamint áldozatvédelmi referensek várták az érdeklődőket.

A rendezvényt érintően szabálysértésről egyáltalán nem, bűncselekményről pedig mindössze egyetlen esetben érkezett bejelentés a rendőrségre. Egy mobiltelefont hagyott el a tömegben a gazdája, ezt vihette el az egyelőre ismeretlen elkövető. A siófoki rendőrök büntetőeljárás keretében vizsgálják az esetet.

Bár néhány nap még vissza van a nyárból, a Somogy Vármegyei rendőr-főkapitányság megállapítása szerint a Balaton déli partjának közbiztonsága az elmúlt évekhez hasonlóan kiegyensúlyozottan és szélsőségektől mentesen alakult. Ezt mi sem igazolja jobban, mint hogy egy ekkora tömegrendezvény gyakorlatilag bűncselekmény nélkül zajlik le.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában