Fotók

2024.09.10. 11:10

Rommá törtük az autókat a hétvégén Somogyban

Közúti balesetekhez és szabadtéren felcsapó lángokhoz riasztottak a somogyi tűzoltókat az elmúlt napokban.

Felborult egy személyautó péntek este a Pamuk és Osztopán közötti úton. A marcali hivatásos és a somogyvári önkéntes tűzoltók áramtalanították a járművet, majd kerekeire állították azt. A gépkocsiban négyen utaztak, a mentők valamennyiüket kórházba szállították.

Fotó: Marcali HTP

Lángra kapott és megközelítőleg egy hektáron leégett a száraz aljnövényzet, valamint a tűz áldozata lett egy fából készült építmény is szombat reggel Kaposváron, az Ivánfahegy utcában.  A város hivatásos tűzoltói két oldalról támadták a tüzet két vízsugárral és kéziszerszámokkal, mintegy 70 perc alatt sikerült a lángokat megfékezni.

Összeütközött két személyautó szombat délben Siófokon, a 7-es főút belterületi szakaszán. Az ütközés következtében az egyik jármű az árokba hajtott. A műszaki mentést a város hivatásos tűzoltói végezték. A járművekben összesen négyen utaztak, közülük két sérültet a mentők kórházba szállítottak.

Lesodródott az útról, majd az úttestre visszacsapódva felborult egy személyautó szombat délután Hencsén, a Kossuth Lajos utcában. A sofőr a tűzoltók kiérkezése előtt kiszállt az autóból, őt a mentők kórházba szállították. A kadarkúti önkormányzati tűzoltók kerekeire állították a gépkocsit, majd megszüntették a forgalmi akadályt.

Fotó: Kadarkút ÖTP

Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy melléképület szombat este Kaposkeresztúron, a Széchenyi István utcában. A tűz átterjedt a szomszédos telekre is, ahol egy kis területen leégett az aljnövényzet. A kaposvári hivatásos tűzoltók egy vízsugárral eloltották a lángokat, mielőtt azok elérték volna a közeli lakóházat.

Parkoló gépkocsinak ütközött egy másik személyautó vasárnap délután Kadarkúton, a Kossuth Lajos utcában. A kadarkúti önkormányzati tűzoltók áramtalanították a járműveket. A balesetet okozó autó mindkét utasát a mentők kórházba szállították.

Fotó: Kadarkút ÖTP

Tizennégy alkalommal riasztották a somogyi tűzoltókat a hétvége során szabadtéren felcsapó lángok miatt. A legnagyobb kiterjedésű tűz Osztopán külterületén pusztított vasárnap délután, ahol lángra kapott a rét, majd a tűz átterjedt egy erdős területre is. A kaposvári hivatásos tűzoltók munkáját nagymértékben nehezítette az erős szél, de mintegy három és fél óra alatt, három vízsugárral és kéziszerszámokkal sikerült megfékezniük a lángokat. Megközelítőleg nyolc hektáron végzett pusztítást a tűz.

Szabadtéri tűz Lábod és Mike között. Fotó: Kadarkút ÖTP

Vadat gázolt egy személyautó vasárnap este az M7-es autópályán, a Budapest felé vezető oldalon, Balatonkeresztúr térségében. A marcali hivatásos tűzoltók végezték a műszaki mentést, majd megszüntették a forgalmi akadályt. Az eset során személyi sérülés nem történt.  

Fotó: Marcali HTP

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában