Volt párjával is végezni akart

2 órája

Áthívta pizzázni a másik fiát, miután megölte a kétéves gyermekét – megdöbbentő részletek a zákányi gyerekgyilkosságban

Disznóölő taglópisztollyal ölte meg két éves kisfiát egy zákányi férfi még múlt héten pénteken. Az áldozat közeli rokonaitól úgy tudjuk, hogy a gyerekgyilkosság után betakarta a gyermek holttestét, átvitte magához másik fiát, és mintha semmi sem történt volna, megettek egy pizzát a lakásban. A család szerint, volt párjával is végezni akart a 37 éves, vélhetően zavart állapotú férfi.

Marosi Gábor

A járdára rakott plüss kutya és a világító mécses is jelezte, melyik házban történt a szörnyű tragédia néhány nappal ezelőtt. A gyerekgyilkosságot feltehetően előre eltervezte a két éves fiú, Kristóf apja, Tibor, erről árulkodik a Facebookra kiposztolt egyik utolsó bejegyzése is. Posztjában mindenkitől elnézést kért, legfőképpen azonban kisfiától és volt párjától. Úgy fogalmazott, rendeződni fog ez a mai nap, nem ahogyan én, ahogyan mi elvártuk, de az élet megy tovább...

zákány, gyerekgyilkosság
A gyerekgyilkosság után a helyiek is megemlékeztek Kristófról. Fotók: Lang Róbert

– Megdöbbentem, mit követett el Tibor a saját gyermeke ellen – mondta el az egyik helybéli Krizsonics Illés. – Elképesztő, hogy ilyet tett és lelőtte a kisfiát. Régóta ismertem a srácot, drogos volt a beceneve, valószínűleg most is drog hatása alatt lehetett. Teljesen meg vagyok botránkozva a történeteken. Ismerem az egész családját. Tibor szülei nagyon rendes emberek, az édesanyja szociális gondozó a faluban, szinte mindenki szereti – tette hozzá.

Nagyon elkeseredtem miután megtudtam mi történt a fiúval, ő volt a kis barátom, mindig köszönt, hogy szia Jani bácsi.

– mondta könnyes szemmel egy másik helybéli Molnár János, aki nagyon jól ismerte az apát, mert korábban alkalmazta is. – Tibor egyébként egy jó szívű ember volt, mindent odaadott volna. Viszont, ha ivott, akkor durván tudott viselkedni. Nem tudom, mi vezetett oda, hogy ilyet tett, mert én azt láttam, szépen gondozta mind a két gyermekét – tette hozzá a férfi, akitől Tibor korábban megvásárolta a családi házát. – Megrendültünk a hírtől, és még most sem hiszem el, mi történt – emelte ki a tragédia helyszínétől néhány házzal arrébb élő Tóth Tibor. – Szülőként nagyon sokkolt minket, hogy mi történt a kisfiúval – mondta egy másik helybéli Krausz Klaudia.

Magával is végezni akart a gyerekgyilkossággal vádolt férfi 

A két éves kisfiú Csurgón élt édesanyjával. A tragédia idején éppen láthatáson volt az apjánál. Tibornak pénteken kellett volna visszavinnie gyermekét az anyjához, bár korábban is előfordult már az, hogy az apa a határidőhöz képest csak egy-két nappal később vitte haza a gyermeket az anyjához, tudtuk meg Kristóf egyik nagynénjétől. A nő elmondta, közös volt a szülői felügyeletei jog, bár erről még nem volt papírja a testvérének. A család arról is beszélt, amikor múlt héten pénteken Kristóf még nem volt otthon, szóltak a rendőrségnek, menjenek ki Zákányba az apa házához. Ezt ugyan megtették a rendőrök, de csak körbe néztek, a kiskapu kívülről le volt lakatolva, ezért nem tudtak bemenni a házba. Ezt nem hagyta annyiban az édesanya, ezért szólt a gyámügynek, hogy Kristóf még mindig nincsen otthon. Ezután mentek be a rendőrök a férfi házába október 14-én hétfőn, de addigra már megtörtént a tragédia. Kristóf nagynénje hozzátette, miután Tibor észlelte, hogy bementek a házába a rendőrök, megpróbálta magát is fejbe lőni.

Letakarta pokróccal halott gyermekét 

Kristóf édesanyjának sógora arról is beszélt, úgy feltételezik, hogy Tibor a kisfiú anyjával is végezni akart. A hétvégén ugyanis magához hívta a nőt, hogy beszéljenek hármasban és esetleg rendezzék a kapcsolatuk, addigra viszont már meggyilkolta a gyermekét. – Úgy tudjuk, hogy a gyilkosság után Kristóf holttestét letakarta egy pokróccal, majd másnap átvitte magához a másik kisfiát és megettek egy pizzát a házban – mesélte Kristóf édesanyjának a sógora. A férfi arról is beszélt lapunknak, néhány héttel ezelőtt is szóltak már a rendőrségnek, mert Facebook élő videóban látták, hogy Tibor csúnyán beszél mind a két gyermekével és egymás után fogyasztja el a söröket, ezért rendőri segítséggel szerették volna elhozni tőle Kristófot. Az intézkedés azonban eredménytelen volt. Kristóf családja úgy véli, ha az elmúlt héten pénteken a rendőrök bementek volna a házba, és azt mondják az apának, hogy vigye vissza a gyermeket Csurgóra az édesanyjához, akkor elképzelhető, hogy nem történik meg a szörnyű gyilkosság. A tragédiával kapcsolatban kerestük az édesanyát is, de lelkiállapota miatt nem szeretett volna nyilatkozni.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában