Hulladék

2 órája

Irdatlan mennyiségű szemetet gyűjtöttek, égettek, és adtak el, teljesen illegálisan

Veszélyes és különösen jelentős mennyiségű hulladékra elkövetett hulladékgazdálkodás bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat az ügyészség azzal a három férfival szemben, akik gyűjtötték, szállították és kezelték is a szemetet, csak engedélyük nem volt hozzá.

Barkóczy László

2466339807

Fotó: Domiva

A vád szerint a negyvenes éveiben járó férfi az általa nem sokkal korábban megvásárolt kadarkúti ingatlanon hátrahagyott, hozzávetőlegesen 120 köbméter hulladékot 2023 márciusában meggyújtotta, majd napokon keresztül égette azért, hogy így szabaduljon meg a szeméttől. A hulladék égetése miatt indult eljárásban a kaposvári nyomozók azt is megállapították, hogy a vádlott, és az ingatlan korábbi tulajdonosa a megelőző években összesen közel 130 tonna fémhulladékot szállítottak különböző közeli hulladékudvarokba úgy, hogy az ehhez szükséges engedélyekkel egyikük sem rendelkezett. 

Harmadik társuknak – azon túlmenően, hogy több mint 10 tonna fémet ő is értékesített jogellenesen – azért kell felelnie a bíróság előtt, mert a kadarkúti ingatlant megvásárló vádlottal közösen körülbelül fél éven keresztül autókat bontottak szét az udvaron, majd a már nem hasznosítható, veszélyes hulladékot is tartalmazó alkatrészeket egyszerűen hátrahagyták. 

Vádiratában az ügyészség két, visszaesőnek minősülő vádlottal szemben végrehajtandó, harmadik társukkal szemben pedig felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta azzal, hogy a bíróság a vádlottakat a közúti járművezetéstől tiltsa el, egyúttal rendeljen el vagyonelkobzást a bűncselekmények elkövetéséből eredő vagyonukra. 

Képünk illusztráció!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában