Fejlesztés

1 órája

Kinőtték a régit, de megvan a pénz az óvodabővítésre

Harmincmillió forintos támogatást biztosít a kormány a ságvári Bóbita Óvoda bővítésére, miután Kecskés Gábor, a település polgármestere levélben kért segítséget a bővítéshez. Nőtt Ságvár lakossága, ezért van szükség az óvoda bővítésére.

Koszorus Rita

Az új épületfejlesztésre azért volt szükség, mert két év alatt háromszázzal nőtt Ságvár lakossága, így már 2 ezer fölé emelkedett a lélekszám. Értelemszerűen több kisgyermek járna a helyi Bóbita Óvodába is. Éppen 32-vel vannak többen az intézményben, ami plusz egy csoportra elegendő létszám. Helyszűke miatt egyelőre átmeneti megoldást alkalmaznak: az óvoda tornatermében helyezték el a kicsiket, amíg el nem készül az új épületszárny. 

óvoda
Egy csoportszobával bővülhet a ságvári óvoda. Fotóillusztráció: Lang Róbert

– Egy helyi civil szervezeten keresztül 30 millió forintot biztosítanak a bővítésre, amelyhez 6 millió forint önerőt kell hozzátenni s a munkánkat – számolt be az örömteli döntésről Kecskés Gábor polgármester. Jelenleg a tervek engedélyeztetése zajlik, elfogadásuk után láthatnak neki a kivitelezésnek. Előbb az alapot kell kiásni, kibetonozni, majd az osztrák gyártmányú konténer is a helyére kerül. 

Minden előírásnak megfelel az óvoda új csoportszobája

– Minden előírásnak megfelel majd az új csoportszoba, ahol külön mosdó és öltöző is lesz a gyerekeknek. Sem kívülről, sem pedig belülről nem fog senkinek feltűnni, hogy egy új részt építettünk az óvodánkhoz – tette hozzá a polgármester. Népszerű a település a betelepülők körében, hiszen míg korábban 70 eladó építési telek volt Ságváron, most már 50-en új ház áll. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában