Könyvtári Napok

3 órája

Kitört a vulkán és cuppant a tojás a könyvtárban - FOTÓ, VIDEÓ

Az Országos Könyvtári Napok programsorozatának keretében izgalmas kémiai előadással várták a gyerekeket csütörtökön délután a Takáts Gyula Megyei Könyvtárba.

Barkóczy László

A gyerekek izgatottan várták a kísérleteket, igyekeztek minél közelebb kerülni a színes anyagok, pipetták, kémcsövek asztalához, várva a látványos kísérleteket. Az előadást és a kísérleteket Huszákné Miklós Dóra, a Táncsics Mihály Gimnázium kémia-matematika szakos tanára vezette. Kérdésünkre elmondta, hogy a rendhagyó kémia órára alapvetően látványos, színes kísérleteket hozott, aminek segítségével azt reméli, közelebb tudta hozni a gyerekeket a kémia csodálatos világához. A kémia varázslatát és misztikumát igyekezett bemutatni nekik.

 

A rendhagyó kémiaóra során nagy sikert aratott a lombikba cuppant tojás, megcsodálták a különböző vegyületek létrehozásával kialakult fantasztikus színeket, s az előadást záró fő attrakció, a vulkán kitörés okozta a legnagyobb ovációt.

– Nekünk a vulkán tetszett a legjobban, nagyon érdekesen égett – erősítette meg a látottakat Áron és Zsombor, akik a Lorántffy Zsuzsanna Református Óvoda, Általános Iskola és Gimnáziumból érkeztek a könyvtári előadásra.

A tanárnőt elkísérték diákjai is, a gimnázium kémia-biológia szakosok tizedikesei. Ők elsősorban a tűz, víz, föld, levegő tematikájú kísérleteknél segítettek, de a tanárnő előadását követően az érdeklődő gyerekek velük is izgalmas feladatokat végezhettek, együtt festettek, virágoskertet növesztettek. Aki volt elég bátor, az elkészült műveket haza is vihette.

Az Országos Könyvtári Napok egészen október 6-ig tart, addig pedig számos színes programmal várják még az érdeklődőket a Takáts Gyula Megyei Könyvtárba. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában