Hős kamionos

2 órája

Sokkoló, amit a 87 éves sofőr művelt a völgyhídon, szemből hajtott fel az M7-esre

Sokkoló jelenet játszódott le a kőröshegyi völgyhídon szeptember végén. Egy figyelmetlen, idős sofőr hajtott a forgalommal szemben az M7-es autópályán. Egy hős kamionos figyelmeztette a közlekedőket, a csodán múlt, hogy nem lett belőle nagyobb tragédia.

Hajdú Marianna

A szeptember végi drámai jelenet az M7-es autópályán a Kőröshegyi völgyhídon történt, ahol egy figyelmetlen sofőr egyszerűen áthajtott a terelésen, mintha nem is vette volna észre. Ez a pillanat megalapozta a helyzet életveszélyességét, hiszen a terelés mögött, ahol ő haladt, szembe jött a többi autós. Azonban ami még ennél is megdöbbentőbb, hogy a sofőr nem csak egy rövid szakaszon haladt a rossz oldalon, hanem kilométeren keresztül, mindenféle reakció nélkül. Az esetről videót is megosztott közösségi oldalán a Magyar Koncessziós
Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

M7, völgyhíd, autópálya
Könnyen tragédia történhetett volna az M7-esen.

Információink szerint a sofőr, egy Balatonbogláron élő 87 éves norvégiai férfi, magyar állampolgár.

A történet hőse egy kamionsofőr lett, aki szintén az M7 autópályán haladt. Ahogy észlelte, hogy valami nincs rendben, azonnal jelezni kezdett, ezzel figyelmeztetve az ellenkező oldalon haladókat. 

A kamionos gyors gondolkodása és cselekvése kulcsszerepet játszott abban, hogy elkerüljék a balesetet az M7-es autópálya völgyhídi szakaszán. A nagy méretű jármű sofőrje – hogy a többi autós észlelje a veszélyt, és gyorsan reagáljon a figyelmeztető jelekre – hevesen villogtatni kezdte a reflektort.

Szerencsére az MKIF útellenőre nem volt messze az esettől.  Azonnal lépett: értesítette a rendőrséget, és gyorsan helyreállította a terelést, hogy a többi autós biztonságosan folytathassa útját.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában