Épületbejárás

2019.02.19. 14:12

Jól halad az ügyészségi épület építése(videó)

Szeptemberben több mint százan vehetik birtokba az ügyészség új épületét a Gróf Apponyi utcában. A keddi bejáráson elhangzott: a munkaterületet nyáron adja át a kivitelező.

– Az egykori bőrgyógyászat épülete három éve üresen állt – mondta Kaposvár polgármestere a keddi bejáráson. Szita Károly hozzátette: a terület új életre kel, élhető városrész lesz a kaposváriak számára. Arra hívta fel a figyelmet, hogy miként másutt is a városban, az elhagyatott épületek helyén megvalósuló új beruházások a városrészek rehabilitációjával járnak együtt. Példaként említette, hogy a kórház déli tömbjében kialakítanak okosparkot, inkubátorházat, bábszínteret. A Nostra helyén pedig egy új park kap helyet.

- Az átadást követően az Anna utcától teljes hosszában új aszfaltot fog kapni a Gróf Apponyi utca – tette hozzá Szita Károly.

– Idén júniusban átadják a munkaterületet – mondta el Horváth Szilárd. A megyei főügyész hozzátette: ősszel egy helyre költözik a Somogy Megyei Főügyészség mindkét szakága, a Kaposvári Járási Ügyészség és a Katonai Ügyészség utódja a Kaposvári Regionális Ügyészség is.

– A beruházás révén a Bajcsy, az Anna és a Baross utcában működő ügyészségeink egy helyre költöznek. Nem kevés bérleti és üzemeltetési díjat tudunk így megspórolni – jegyezte meg Horváth Szilárd. Több mint százan fognak az új épületben dolgozni.

– Egy háromszintes üveg épületet építünk, amit a helyiek kristálypalotaként emlegetnek – mondta el Gerencsér András. A Laterex Építő Zrt. elnök-vezérigazgatója hozzátette: a hatezer négyzetméternyi épület a modern korelvárásainak megfelel.

– Ütemterv szerint haladunk, nyáron átadjuk az épületet. Most már kevésbé terhelik a munkagépek a várost, türelmet kérünk a lakosságtól erre a pár hónapra még – tette hozzá.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában