Megvilágosodás

2023.09.26. 17:15

Idő kérdése csak, hogy újra teljes fényárban pompázzon Kaposvár

A Sávházhoz közeli kandelábereket kapcsolták vissza kedden délelőtt, és eltüntették róla a tavalyi tájékoztatást, hogy a világítótest ideiglenesen nem üzemel.

Kovács Gábor László

Fotó: Lang Robert Kaposvar

Hétfőn este az Arany János téren és a Honvéd utcában dolgoztak a szakemberek. Kárpáti Tímea, a körzet önkormányzati képviselője arra kérte a körzetében lakókat, hogy jelezzék, ha valahol nem világító lámpatestről tudnak. A kaposvári közgyűlés a múlt héten hozott döntést arról, hogy az ukrajnai háború nyomán kirobbant energiaválság miatt kikapcsolt égőket most újra üzembe helyezik. Mint ismert, Kaposváron egy évvel ezelőtt kénytelenek voltak kikapcsolni a köztéri lámpák mintegy 40 százalékát úgy, hogy elkerüljék a balesetveszélyt, mégis energiatakarékosságot érjenek el. A háború előtt ugyanis 153 millió forint volt a közvilágítás költsége, ami 800 millióra nőtt volna 2023 első negyedévére. 

Nem tudni, hogy milyen ütemben tudnak haladni a munkával, ugyanis a visszakapcsolással egy időben végzik a hibák javítását, felelte érdeklődésünkre Mágó Armand, a kaposvári önkormányzat sajtóreferense. Az biztos, hogy októberben akarnak végezni. Összesen 9000 lámpatest van a városban, és most elkezdték több mint 7200 közvilágítási égő LED-esre cserélését is, mert ezzel korszerű és energiatakarékos közvilágítást igyekeznek teremteni a városban.   

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában