Helyi közélet

2024.06.23. 20:06

Ha nincs időd hosszabb vízitúrákra, akkor ezt a programot javasoljuk a Dráván

Ha nincs időd hosszabb vízitúrára, de szívesen eveznél egyet a déli határvidék különleges, érintetlen tájain, jelentkezz erre az egynapos vízitúrára! 2021-től UNESCO Bioszféra-Rezervátum! Ezt a túrát azoknak ajánljuk, akik már kipróbálták az evezést.

Sonline.hu

Fotó: Jacqueline van Kerkhof

A túravezető tájékoztatóját követően buszra ülünk és elutazunk a Vejti víziturisztikai táborhelyig, ahol vízre szállunk a Dráván. A táv 20 km, de a vízállástól függően be fogunk kalandozni szép holtágakba (l.: a képen), hogy minél többet tudjunk megismerni a Dráva csodálatos vízi világából. Európa egyik legtisztább vizű folyóján evezhetünk, ahol a Magyarországon előforduló halfajok kétharmada megtalálható. Olyan ez, mint egy igazi ősvadon, háborítatlansága magával ragadó. A túra végén a Drávaszabolcsi hídnál kötünk majd ki, felpakoljuk a hajókat az utánfutóra és visszatérünk a látogatóközponthoz.   

Fakultatív programként érdemes megtekinteni az Ős-Dráva Látogatóközpont majorját és a kiállítóteret, ahol sok érdekességet tudhatunk meg a Dráva élővilágáról és az itt élő emberekről 

További információkért látogasson el erre az oldalra! 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában