Tábor

2024.07.01. 11:29

Bevették magukat a huszárok a Zselicbe

Hadik huszár kadétok számára rendeztek tábort a Zselic Völgyben, a „Vörösalma Vadászház” területén.

Györke József

Fotó: Györke József

– A sikeres pályázatnak és a támogatóknak köszönhetően térítésmentes volt a kadétok számára a tábor – mondta Bornyák Dávid János huszárkapitány, táborvezető. 
Két igen ifjú kadét is jelentkezett: a nyolc éves fiút és a kilenc éves lányt egy fedett helyiségben – felnőtt felügyeletével – helyezték el, míg a többségében 16 és 17 éves fiatalokat kényelmes sátrakban foglaltak helyet.

Fotó: Györke József

A programok között szerepelt lőszimulátoros foglalkozás és a vegyvédelmi bemutató. Beszélgetések során pedig mélyebben megismerték a lovak fajtáit, a lovas versenyeket, illetve a lóápolást. Utóbbit gyakorlatban is elsajátították a lovaglások előtt. Két alkalommal is igénybe vették a sántosi Nyargalók Egyesület lovardáját, ahol a lóápolást és szerszámozást követően ülhettek csak lóra. Szakképzett edző irányításával folyt a több órás foglalkozás.  

Fotó: Györke József

Az alaki foglalkozás nem aratott osztatlan sikert a nagy melegben. A fordulatok mellett begyakorolták a koszorúzás során előírt teendőket is. Jól érezték magukat viszont a toborzó iroda munkatársai és a 44. területvédelmi zászlóalj katonái segítségével mobil akadálypályán zajló járőrversenyen. Emellett pedig céllapra és üres üdítős flakonokra lőttek és megismerkedtek a kardforgatással is. 

Fotó: Györke József

Gálosfán megkoszorúzták a második világháború helyi áldozatainak emléktábláját, ahol Bosnyák Dávid János emlékezett meg a háború áldozatairól. Utolsó nap Taszárra utaztak, ahol Pintér Zoltán nyugalmazott vezérőrnagy mutatta be a taszári repülés történeté. A látogatás a múzeum megtekintésével zárult. 

Fotó: Györke József

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában