Nem úszta meg a szabálytalankodó

2024.07.22. 10:41

Civil autókkal és drónokkal figyelték az autósokat

A Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti szakemberei Siófok, Fonyód és Marcali vonzáskörzetének forgalmát ellenőrizték a napokban.

Kovács Gábor László

A szabályszegők elleni hatékonyabb fellépés érdekében az egyenruhások nemcsak civil autókkal, hanem drónokkal is ellenőrizték a közlekedésbiztonság tekintetében legkritikusabb pontokat, valamint finn módszerrel szondáztattak. Vagyis egy kijelölt leállítási helyen az összes arra közlekedő járművezetőt megállították, és alkoholszondás vizsgálatnak vetették alá. Az akció ideje alatt a járőrök 311 gépjárművezetőt ellenőriztek, de egyetlen sofőrrel szemben sem merült fel az ittasság gyanúja. A rendőröknek kiemelten sebességtúllépés, elsőbbségadási szabályok megsértése, valamint biztonsági öv használatának hiánya miatt összesen 48 esetben kellett intézkedniük. Az ellenőrzést öt járőrautó, három civil gépkocsi, sebességmérő berendezés és drón segítette. 

A Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság megyeszerte tervez további, ehhez hasonló jellegű ellenőrzéseket. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában