Rinyabesenyő

2024.07.03. 12:19

Csillagpont is segít új esélyt teremteni

A szinte száz százalékban romák lakta kistelepülésen uniós támogatással felszámolták a cigánytelepet, miután a szegregáció megszüntetése érdekében nyújtottak be pályázatot.

Kovács Gábor László

A napokban hivatalosan, bár néhol még csak jelképesen átadták a most elkészült épületeket, a teljes megvalósítás a módosított időtartamra tekintettel 2024. augusztus 31-én zárul majd. 
Három új építésű ingatlant létesítettek, négyet felújítottak a faluban. Egy Csillagház elnevezésű szolgáltatóházat is építettek, valamint Csillagpontot is működtetnek, ahol igyekeznek segíteni az ott élők problémáin. Az új építésű, modern ingatlanokba három család, összesen 13 ember költözik, a Csillagpont és a Csillagház pedig minden helyi lakos előtt nyitva áll. Mosási, tisztálkodási lehetőséget biztosítanak, szociális munkások várják az érdeklődőket, és foglalkozásokat tartanak a gyerekeknek, közösségi rendezvényeket a felnőtteknek. Kátai Attila projektmenedzser elmondta: a hátrányos helyzetű település lehetőségei, az ott élők esélyei jelentősen nőttek a beruházással.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában