Elismerés

2024.07.02. 19:55

Elismerték a kaposvári szakemberek áldozatos munkáját

Semmelweis napi ünnepséget tartottak kedd délután a Városháza dísztermében. Szita Károly, Kaposvár polgármestere köszöntötte az egészségügyi szakembereket, összesen 12-en részesültek elismerésben.

Harsányi Miklós

– Alig több mint három hete volt a választás és ilyenkor a város polgárai mindig hitet tesznek valami mellett – hangsúlyozta Szita Károly polgármester. – Hitet tettek abban, hogy a munka, amit elkezdtünk, folytassuk. Azokat a programokat, amelyeket meghatároztunk öt esztendővel ezelőtt, azok mellett is tartsunk ki. 

Azt mondta: a program pontok közé tartozott az egészségünk érdekében meghozandó intézkedések sora is. Felhatalmazást kaptak arra, hogy folytassák az egészségünk érdekében megtett eddigi lépéseket és érjük el azt, hogy 2030-ra legyünk Magyarország egyik legegészségesebb városa. Szita Károly méltatta az egészségügyi szakemberek munkáját, s arról is szólt, hogy a sikereket elsősorban nem pénzben és különféle gazdasági statisztikákban, hanem rendszeresen sportoló gyermekekben, szülőkben, egészségüket visszanyerő édesapákban és édesanyákban tovább velünk élő nagyapákban és nagymamákban mérhetjük le. Hangsúlyozta: büszke arra, hogy Kaposváron ma menő sportolni és mozogni. 

 

 A rendezvényen 12 szakembert köszöntöttek, Gyenes Olga házi gyermekorvos, aki 1989-ben diplomázott Pécsen, azt mondta: a sors terelte a pályára, s a mai napig nagyon szereti hivatását. A toponáriakon kívül orci és zimányi gyermekek ellátásáról is gondoskodik a rendelőben, amely az elmúlt évben számos új műszerrel, felszereléssel gyarapodott.

– Mesés érzés látni, amikor egy három kiló körüli csecsemőt először elhoznak a rendelőbe és látom, ahogy az évek alatt felcseperedik – emelte ki. – S ahogy múlik az idő, úgy a felnőtt fiúk, lányok később visszatérnek, immár szülőként. 

 

Gyánó Barna Battyány-Strattmann László díjat kapott


Polgármesteri elismerésben részesült:

Csólig Norbert mentőtiszt

Dr. Frank Nóra háziorvos

Horváthné Rónai Anikó körzeti asszisztens

Dr. Hunka Balázs mentőorvos

Molnár Tünde körzeti asszisztens

Dr. Pavlovics György házi gyermekorvos

Pintér Andrea körzeti asszisztens

Dr. Vajay Nóra fogorvos 

Az egészségügyi alapellátásban 20 éven keresztül folyamatosan végzett munkájukért címzetes főorvosi címre jogosultak: 

Dr. Gál Károly háziorvos

Dr. Gordán Rita fogorvos

Dr. Gyenes Olga házi gyermekorvos

 A rendezvényen külön köszöntötték Gyánó Barna házi gyermekorvost, aki a Semmelweis Nap alkalmából a Belügyminisztériumban Battyány-Strattmann László díjat vehette át.

– Mindig is orvos szerettem volna lenni, fiatalos, lendületes motivált csapatban dolgozom – mondta a 29 éves Hunka Balázs. – 2019-ben szereztem diplomát, ezen a pályán folyamatos tanulásra van szükség, ősszel oxiológiából szakvizsgázom, most épp erre készülök.

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában