Jegyzet

2024.07.12. 09:32

Fesztivállapot

Koszorus Rita

Fotó: Németh Levente

Kétségessé vált a Balaton Sound sorsa, noha egyesek már kész tényként kezelik, hogy nem lesz több fesztivál, hivatalos döntés nincs a jövőről. Azt viszont le kell szögezni, jelentősen átalakult a Sound az elmúlt évekhez képest. Ez részben tudatos volt, hiszen tavaly és azelőtt is a Covid miatti kényszerszünet után igyekeztek olyan változtatásokat bevezetni a szervezők, amelyek sokkal vonzóbbá teszik a rendezvényt. Az elmúlt tizenhat Balaton Soundból talán kettőt hagytam ki. 

Még emlékszem az első Balaton Soundomra, zöldfülű fesztiválriporterként egyetlen előadót sem tudtam megszólítani. Abban az évben lépett fel először nálunk David Guetta francia DJ, aki azóta világsztár lett. Évekig visszajárt Zamárdiba, mindig arra ácsingóztam, hogy beszélhessek vele, de sosem sikerült. Utoljára 2018-ban lépett fel, azóta pedig egészen megváltozott a fellépők listája. Ma már számomra alig ismert elektronikus zenei előadók lépnek fel, míg régebben magyar mainstreamelőadók is helyet kaptak a nagyszínpadon, mint Majka, a Halott Pénz és olyan nagy nevek, mint a Chemical Brothers, Calvin Harris, a tragikus sorsú Avicii. Vagy éppen 2011-ben Tiesto, Snoop Dogg és a Stereo Mc’s, mindhármukkal sikerült interjút készíteni, így ez volt a legemlékezetesebb és leghihetetlenebb Balaton Sound a fesztiválriporteri múltamban. Mindegyikben volt valami megismételhetetlen. Akárhogy is döntenek a szervezők, mi szeretjük Zamárdit és a Balaton Soundot. Ez a jövőben sem változik meg.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában