Internetre kötve

2024.07.26. 10:25

Megduplázódott a mobilforgalom az átúszás idején

A turisták számának növekedésével a hanghívások és SMS-ek száma is megnőtt a Balatonnál a Yettel egyik friss elemzése szerint.

Koszorus Rita

Fotó: AYO Production

Ötször annyi üzenetet küldtek a Balaton-átúszás idején a turisták a magyar tengernél, mint egy átlagos nyári napon. Összességében a nyári balatoni adatforgalomban Siófok számít bajnoknak az egyik szolgáltató összesítése szerint, de a legnagyobb nyári sport­esemény, vagyis az átúszás idején Révfülöp és Balatonboglár a mobilozás epicentruma. Balatonbogláron, a célban idén közel ötször annyi SMS-t küldtek el, mint tavaly és az adatforgalom 63 százalékkal növekedett. Révfülöpön, a rajt helyszínén pedig több mint kétszer annyi SMS-t küldtek és 19 százalékkal nőtt az adatforgalom. 
A felhasználók jelentősen többet telefonáltak és SMS-eztek, mint a verseny előtti vasárnap. Révfülöpön 93, Balatonbogláron pedig 77 százalékkal több híváspercet jelentett ez a versenynapon. Míg SMS-ből közel kétszer annyit küldtek mindkét helyszínen, mint az azt megelőző hétvégén, Balatonbogláron 46 százalékkal nőtt az adatforgalom, az induló állomáson viszont az előző vasárnaphoz hasonló eredmény született.  

A nyári balatoni adatforgalomban Siófok számít bajnoknak.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában