Horgászat

2024.07.21. 09:25

Sűrűn kaptak a halak az esőben, véget ért a Somogyi Hírlap- KHC- Gyertyános horgászkupa

A Somogyi Hírlap- KHC-Gyertyános horgászkupát negyedik alkalommal rendezték meg szombaton: 23-an neveztek be, s az öt órás erőpróbán közel 300 kiló halat szákoltak a résztvevők, a többség feederezet.

Harsányi Miklós

Sűrűn kaptak a halak az esőben, véget ért a Somogyi Hírlap- KHC- Gyertyános horgászkupa.

Fotó: Muzslay Péter

A pellett és a kukoricán kívül édes, gyümölcs etetőanyagokat is használtak, s a keszeg és a kárászon kívül amur is kapott. Az összesítéskor kiderült:  Szalai Gábor kapta a legnagyobb halért járó díjat. 

Ma nem szenvedünk a hőségtől, az egészen biztos.

– mondta a reggeli rajt előtt Nagy Ferenc.   

A héten még kánikula tombolt, most esik, kíváncsi vagyok, hogy az időjárás-változás miként befolyásolja a halak étvágyát. Remélem, hogy számomra szerencsésen alakul a verseny és sűrűn lesz kapás. A taktika amúgy egyszerű: horog be, hal ki.

Két tacskóval – Vezér, Szofi – foglalta el helyét Vörös Attila, aki etető- és csalianyagokból éppúgy bőségesen felszerelkezett, mint horgászbotokból.

 Azt mondta:  jó halállományú a tó, ezért népszerű a horgászok körében. A 47 éves versenyző először vett részt a Somogyi Hírlap-KHC-Gyertyános kupán, ahol munkatársaink is kitettek magukért. Böcz Zoltán online szerkesztő féderezett és csaliként narancs-fahéjas pelletet használt, délelőtt az egy kiló körüli pontyon kívül hét kárászt emelt ki. 

Kollégánk édesapja, id. Böcz Zoltán szákjában a három kárász és egy nagyjából három kilós amur is volt. Fenyő Gábor sportújságíró egy kisebb pontyot akasztott, 22 éves fia, Fenyő Balázs is potykát fogott. Összesen 23-an neveztek a versengésre, a négy szektorgyőztes: Vörös Attila (B szektor) 35 770 gramm, Szabó János (A szektor, úszós) 30 520 gramm, Csizmadia Richárd (C szektor) 29 950 gramm, Völgyi  Mariann (D szektor) 16 640 gramm. Szalai Gábor fogta a legnagyobb halat, egy 5710 grammos pontyot, az összfogás: 299 630 gramm volt. 

A szektorgyőztesek serleget kaptak, a díjat Lengyel János, a Somogyi Hírlap főszerkesztője, míg a házigazda Gyertyános Horgász Egyesület részéről Séta István és Tallián Tamás adta át. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában