Portré

2024.07.26. 11:58

Visszatért a gyökereihez a színművész: először lép a szárszói színpadra Szervét Tibor

Hazatalált és otthon érzi magát a dimbes-dombos somogyi vidéken Szervét Tibor, akit szombaton a balatonszárszói Kultkikötő színpadán láthat a közönség. A Jászai-díjas színész és érdemes művész sokáig messziről szemlélte a Balatont, de néhány éve a legtöbb időt igyekszik itt tölteni nyáron.

Koszorus Rita

Forrás: Csatáry-Nagy Krisztina / Thália Színház

A Szeretetkert című improvizációs párkapcsolati játékban négy kiváló színművész, valamint Piczkó Katalin pszichológus, és a darabban mint játékmester vállalkozik a lehetetlenre. Vagyis igyekeznek megfejteni a férfiak és nők közti ellentét okait, és megtalálni az egyensúlyt a különböző nemek között. A játékban Schell Judit, Pálmai Anna, Mészáros Máté és Szervét Tibor vesznek részt. 

Nem vagyok benne biztos, hogy mindenképp meg kell találni az egyensúlyt férfiak és nők között.

 – mondta Szervét Tibor kérdésünkre.

 Inkább úgy vélem, ez egy állandóan változó dinamikus áramlat, amiben pillanatnyilag és látszólag ugyan lehetnek egyensúlyok, de azok úgyis a következő gondolat, szó, vagy pillantás hatására elbillennek. Az egymásra figyelésre kívánja felhívni a figyelmet ez a mi Szeretetkertünk 

– tette hozzá a színművész, aki azt is elárulta, hogy szombaton először lép fel a balatonszárszói színpadon. 

Forrás: Horváth Judit / Thália Színház

Szervét Tibor kapcsolata a magyar tengerrel egészen különleges

 – Szerencsés helyzetben vagyunk, mert három éve vásároltunk Somogyban, a Balatontól nem messze egy házacskát – mondta. – Ha jó idő van, kocsival le tudunk menni strandolni és lángosozni, majd ugyanazzal a lendülettel, mielőtt feldübörög az esti diszkó, hazajövünk. 
Gyermekként csak akkor járt a tónál, amikor kisdobos volt, s később, az egyetem befejezése után volt rá újra lehetősége.  

 Régen nem volt szoros kapcsolatom a környékkel, a Balaton mindig egy olyan helynek tűnt, ahol csak felsőbbrendű emberek nyaralhatnak, nekünk erre nem futotta.

 -mondta Szervét Tibor. Hozzátette: amikor már nagyobb volt a fia, akkor érezte úgy, hogy szorosabbra fűzné kapcsolatát a Balatonnal. – Mivel nyaralót venni nem volt pénzem, néhány évig béreltem egy kis házat Akarattyán. 
Hogy most tudtunk venni egy kis faluban egy kis házat, az nagyon klassz élmény. 

A helynek van egy különleges atmoszférája, igazi szülőföld­érzésem van, ugyanis édesapám innen néhány tíz kilométerre született, tulajdonképpen visszatértem a gyökereimhez, mondta. 

 

Nem szívesen utazik fel Budapestre, de a munka megkívánja

Szervét Tibortól azt is megtudtuk, nem szívesen utazik fel Budapestre, de a munka megkívánja, hiszen részt vesz a Csehov Ványa bácsijának feldolgozása, a Buborékkeringő forgatásán. Úgy fogalmazott: boldogan siet vissza Somogyba és a hosszú távú terve is az, hogy több időt töltsön itt, ahol – mint mondta –, az ember a főváros nyüzsgése után egy másik dimenzióba kerül és a reggelt a dugóban mérgelődés helyett a kertben gyönyörködéssel töltheti. 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában