Helyi közélet

21 órája

Árvízi védekezés: már a fogvatartottak is részt vesznek a munkában

A büntetés-végrehajtási szervezet munkatársai két műszakban, szó szerint éjjel, nappal váltásban küzdenek azért, hogy a Margit-szigetet megvédjék a közelgő árhullámtól.

Harsányi Miklós

Több mint 200 büntetés-végrehajtási dolgozó rendkívüli helytállásról tesz tanúbizonyságot tájékoztatott szerda délután a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP) Kommunikációs Főosztálya. A bv. saját buszai biztosították munkatársaink kijutását a Margit-szigetre, ahol a munka éjszaka sem állt le: két műszakban töltik a homokzsákokat, amelyeket ezután egymásra pakolva védművet alakítanak ki a futókör vonalán. Munkájukat a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság, az Országos Vízügyi Főigazgatóság és civil mentőszervezetek szakemberei koordinálják.

Az árvízi védekezés, börtön falakon kívüli helyszínein a személyi állomány tagjai mellett most már a fogvatartottak is részt vesznek, miközben sokan az intézetek falain belül továbbra is segítik az árhullám megfékezését a homokzsákok megtöltésével. Közleményükben megjegyezték: a Margit-szigeten kívül, kollégáik és az önkéntes fogvatartottak az ország több pontján segítik a védekezést.

A Váci Fegyház és Börtönben a fogvatartottak mintegy 17 ezer homokzsák feltöltését végzi az intézet területén belül, amelyeket az illetékes védelmi bizottság teherautókkal szállít el a zsákok rendeltetési helyére olvasható a BVOP tájékoztatójában. 

Szerda reggel az Állampusztai Országos Büntetés-végrehajtási Intézetből tíz alacsony biztonsági fokozatú fogvatartott töltötte a homokzsákokat Hartán, a gáton felügyelők kíséretével. A pécsi börtönből tíz munkatárs dolgozik Dunaszekcsőn a védelmi feladatok ellátásában.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában