NAV

2024.09.16. 08:51

Durva: kamu luxus táskáktól roskadoztak a bolt polcai

Hamis világmárkákkal csalogatta vevőit egy budapesti üzlet. A NAV hétfőn azt is közölte, hogy több mint 40 millió forint vagyoni hátrányt okozott a jogtulajdonosoknak.

Harsányi Miklós

Fotó: NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei egy táskaüzlet portékáit vették alaposan szemügyre. 
– A polcok roskadoztak az ismert márkajelzéssel ellátott – Gucci, Valentino – táskáktól és baseballsapkáktól – tájékoztatott hétfőn a NAV. –  A bolt tulajdonosa azzal érvelt, hogy az áru egy távol-keleti cég tulajdona, ezért a származására vonatkozó papírok is ott vannak. 

Fotó: NAV

A termékek silány minősége azonban arról árulkodott, hogy azok mindegyike hamisítvány, amiket a védjegyek jogosulti képviselői is alátámasztottak. Az egyenruhások több mint háromszáz táskát és fejfedőt foglaltak le a helyszínen. A pénzügyőrök iparjogvédelmi jogok megsértése bűncselekmény miatt indítottak eljárást. A jogtulajdonosoknak okozott vagyoni hátrány több mint 45 millió forint.

 kamu luxus táskáktól roskadoztak a bolt polcai
Kamu luxus táskáktól roskadoztak a bolt polcai Fotó: NAV

A NAV kiemelt feladata, hogy kiszűrje a hamis termékeket a piacról, mert azok nem csak a gazdaság szereplőinek okoznak jelentős károkat, hanem a vásárlókra nézve egészségi vagy minőségi kockázatot is jelenthetnek. 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában