Kitartás és következetesség kell a sikeres vállalkozáshoz

2024.09.10. 18:35

Holtig tanul és nem ad mások véleményére a sztárok menedzsere

Sokan keresik a titkot, amely elhozhatja a vállalkozásuk sikerét. Kende-Hofherr Krisztina, Magyarország egyik legismertebb vállalkozója próbált megfejtést adni hozzá Rádpusztán.

Hajdú Marianna

Kende-Hofherr Krisztina előadása a balatonlellei Rádpusztán, a Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara rendezvényén. A sikeres vállalkozó titkairól osztotta meg tapasztalatait a hallgatósággal

Forrás: Németh Levente

Kende-Hofherr Krisztina volt a vendége a Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara rendezvényének, amelyet a Rádpuszta Élménybirtokon tartottak kedden. Előadásában rávilágított arra, hogy a sikerhez vezető út nemcsak a márkaépítésről, hanem a kitartásról és az önfejlesztésről is szól. Kende-Hofherr Krisztina több mint 25 éve dolgozik a szakmában, és 2004 óta építi saját vállalkozását. Számos nehézséggel és kihívással szembesült, de ezek mind hozzájárultak ahhoz, hogy a vállalkozók között kiemelkedjen. Szerinte a sikeres vállalkozók titka nem más, mint az, hogy soha nem adják fel, még akkor sem, ha a körülmények nehézzé válnak.

Kende-Hofherr Krisztina a vállalkozói siker titkairól beszél a Rádpusztán tartott előadásán
Kende-Hofherr Krisztina a vállalkozók sikerének titkairól beszél a Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara rendezvényén. Előadásában a kitartás, hitelesség és önfejlesztés fontosságát hangsúlyozta
Forrás: Németh Levente

– A legtöbb ember túl korán feladja, mert nem hisz eléggé magában. A titok abban rejlik, hogy mindig emlékezzünk arra, miért indultunk el. Ha ezt szem előtt tartjuk, sosem adjuk fel – mondta. – A sikeres vállalkozó titka a belső motiváció és kitartás fenntartása, még a legnehezebb időkben is.

A sikeres vállalkozók titka röviden: Kende-Hofherr Krisztina szerint a vállalkozói siker alapja a kitartás, a hitelesség és az önfejlesztés. A legfontosabb, hogy soha ne adjuk fel, még akkor sem, ha a kihívások nagyok. Emellett kiemelte, hogy a siker kulcsa az állandó tanulás és a fejlődés iránti nyitottság. A világ változik, és azok a vállalkozók, akik képesek alkalmazkodni és új lehetőségeket keresni, kiemelkednek a versenytársaik közül.

Hitelesség és kitartás: A siker alapkövei

Krisztina karrierje során azt is megtanulta, hogy a sikeres vállalkozók titka a hitelesség és a kitartás. Mielőtt saját céget alapított, felsővezetői pozíciókban dolgozott, ami segített neki megérteni a vállalkozói lét kihívásait. Az általa alapított sztármenedzsment ügynökség több mint 55 hírességet képviselt, köztük Liptai Claudiát és Gryllus Dorkát.

 –Az üzleti siker titka az is, hogy ne foglalkozzunk túl sokat mások véleményével. Sok vállalkozó azért bukik el, mert túlságosan másoknak akar megfelelni, ahelyett, hogy a saját céljaira koncentrálna – hangsúlyozta Krisztina. – Legyünk képesek önmagunk maradni és ne hagyjuk, hogy mások véleménye eltérítsen a céljainktól.

Az előadás során Krisztina kiemelte, hogy a vállalkozói lét nemcsak kihívásokkal jár, hanem a folyamatos önfejlesztésről is szól. A sikeres vállalkozók titka az, hogy képesek a nehézségeket lehetőséggé alakítani. A tudatos márkaépítés, a hatékony networking és a social media világában való eligazodás mind-mind fontos elemei a sikernek.

Az önbizalom az egyik legfontosabb tényező a sikerhez – tette hozzá az előadó. – Ha hiszünk magunkban és látjuk a célt, amit el akarunk érni, akkor nincs olyan akadály, amit ne tudnánk leküzdeni.

A tanulás: A vállalkozói siker titka

Kende-Hofher Krisztina végül arra is felhívta a figyelmet, hogy a sikeres vállalkozók titka a folyamatos tanulásban rejlik.  – A legfontosabb befektetés, amit egy vállalkozó tehet, az a saját tudásának folyamatos fejlesztése. Ha nem fejlődünk, lemaradunk – emelte ki.

Szerinte az az egyik legnagyobb hiba, amit egy vállalkozó elkövethet, ha megreked a régi módszereknél. – A világ folyamatosan változik, és nekünk is alkalmazkodnunk kell hozzá, ha sikeresek akarunk maradni. A sikeres vállalkozók titka az, hogy mindig nyitottak legyünk az új lehetőségekre, technológiákra és stratégiákra.

 A sikeres vállalkozók rejtett titka, amit mindenkinek tudnia kell, az önbizalom, kitartás és a folyamatos tanulás. Ezek azok az alapvető értékek, amelyek segítenek kiemelkedni a tömegből és sikeressé válni a vállalkozói világban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában