Vedd észre!

21 órája

Szinte évente meghal egy közutas munkavégzés közben

2000 óta 22 közútkezelő halt meg munkavégzés közben figyelmetlen vagy szabálytalanul közlekedő autósok miatt az ország útjain. Vedd észre! címmel indítja el legújabb kampányát a Magyar Közút (MK).

Harsányi Miklós

A közutas munkaterületek elengedhetetlen védelmi elemei a terelőkúpok. Ezekkel tudják kijelölni azokat a területeket a szakemberek, amelyeket szeretnének lezárni, ugyanakkor ezekkel az elemekkel tudják felhívni az autósok figyelmét, illetve ezek segítségével tudják vezetni őket a helyes irányba, hogy védjék kollégáikat. 

– A Közút legújabb kampányfilmjében három hétköznapi szituáción keresztül mutatják be, hogy miért kell komolyan venni ezeket a jelzéseket – közölte a Magyar Közút. – Vannak, akik egyszerűen nem veszik észre a jelzéseket, vannak, akik látják, de tudatosan szegik meg a szabályokat, és vannak, akik csak nem veszik elég komolyan őket. A lényeg, hogy ezekből a szituációkból csak baj származhat, de egy étteremben, egy hotelszobában vagy irodai környezetben ezek a szabálytalanságok nem követelnek emberéleteket, nem úgy, mint a közutakon.

Vedd észre! – ez a kampány címe, hiszen ha az autósok vezetés közben a vezetésre, az útra, a fix vagy ideiglenes jelzésekre, terelőkúpokra figyelnek, azzal nemcsak magukat, hanem a közúton dolgozókat is védik.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában