Egy csésze szeretet

1 órája

Make Tea Not War: teával emlékeztek az 1956-os forradalomra a Balaton partján

Különleges akcióval idézték meg a béke üzenetét a Balatonnál: az 56-os forradalomra emlékezve teával hirdették a párbeszéd fontosságát.

Sonline.hu

A "Make Tea Not War" akció kreatív szimbóluma: a rózsaszín tank a békés ellenállás üzenetét közvetíti, az 56-os forradalomra emlékezve

Forrás: Éskovács Péter

Fotó: AZPC1

Make Tea Not War feliratú poharakban teával várták október 22-én Siófokon és Badacsonyban a turistákat. Az akció célja az volt, hogy felhívja a figyelmet a párbeszéd fontosságára és az 1956-os forradalom eseményeire. – Nagy Imre október 23-a előtt Badacsonyban tartózkodott és itt érték a fővárosi eseményekről szóló hírek, amelyek hatására azonnal Budapestre utazott – mondta el Éskovács Péter, az akció szervezője.
 

Rózsaszín tank katonákkal, "Make Tea Not War" szlogennel, az 56-os forradalom békés ellenállásának szimbóluma.
A "Make Tea Not War" akció kreatív szimbóluma: a rózsaszín tank a békés ellenállás üzenetét közvetíti, az 56-os forradalomra emlékezve 
Fotó: AZPC1 / Forrás: Éskovács Péter

Bár az 56-os forradalom és az azt követő események sok áldozatot követeltek, a szervezők szerint a békés tiltakozás is a forradalom eszméit tükrözi..

Az "Egy csésze szeretet" akció szervezői arra igyekeztek felhívni a figyelmet, hogy a forradalom hősies, fegyveres küzdelmei mellett a békés ellenállás is fontos szerepet játszott. A teáspoharakra ragasztott "Make Tea Not War" egyszerű felirat ugyan, mégis fontos üzenetet hordozott: a béke és az erőszakmentes megoldások a boldog jövő zálogai. 

A poharakra rózsaszín tankot ábrázoló matrica került, az erőszakmentesség jelképeként

A rózsaszín a szeretet és béke színe, erős kontrasztot alkot a tank harci jelentésével,  sezzel az akció üzenete még hangsúlyosabbá vált - mondták a szervezők. - Hasonló rózsaszín tank található a prágai Lesany Katonai Múzeumban is, ahol az 1968-as tavaszi felkelés emlékét idézik fel. Az akciónk egyik legfontosabb tanulsága, hogy a párbeszéd és a megértés nélkülözhetetlen a konfliktusok békés megoldásához.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában