LABDARÚGÁS

1 órája

Bentmaradtak, azonban csak a második vonalban játszanak

A 2023/2024-es szezont a 14. helyen zárta az Öreglak a vármegyei I osztályú bajnokágban, vagyis bent maradt. Most mégis csak a második vonalban szerepelnek.

Fenyő Gábor

 

– Az előző szezonban a Segesd előtt a 14. helyen zárt az Öreglak a vármegyei I. osztályban, vagyis bent maradt az első vonalban. Mégis csak a vármegye kettes küzdelmekre nevezetek.

– Ha már kiharcoltuk a további I. osztályú tagságot, szerettük volna itt maradni, ám az élet közbeszólt – kezdte Kovács Károly, az Öreglak mestere. – A legtehetségesebb fiatal játékosainkat elvitték, mások pedig megsérültek. Az is komoly gond volt, hogy nem nagyon tudtunk hol edzeni, mert az öreglaki pályát tavaly elkezdték felújítani, átépíteni, s két évnyi szünet után lesz újra a miénk. Úgy ítéltük meg, hogy ilyen körülmények között felesleges az első vonalban maradni. Úgyis csak pofozógép lettünk volna...

 

– A helyi fiatalokat nem tudják otthon tartani?

– Egyértelműen nem a válasz. A vármegyei labdarúgó-bajnokság csak névleg amatőr labdarúgás. Más csapatoknál komoly pénzeket fizetnek ki azért, hogy játsszál – sőt, már a vármegye kettőben is –, ezekkel a klubokkal pedig mi nem tudjuk felvenni a harcot.

 

– Hány játékossal számolhat a bajnoki találkozókon?

– Legutóbb a Nágocs elleni bajnokin 13-an voltunk. Vagyis jobb esetben talán ha két játékost tudok leültetni a kispadra. Ők is amolyan vészcserék, az ificsapatból hozunk fel embereket. Ha valaki netán megsérül – márpedig erre nálunk gyakran van példa –, mégis valakit be tudjunk küldeni a helyére.

 

– A góllövőlistát (most már holtversenyben) idősebb Virágh Krisztián vezeti 15 góllal.

– Krisztián már betöltötte a 40. életévét, nincs rendben sem a térde, sem pedig a bokája, de hatalmas erőssége a csapatunknak: az ellenfél kapujára ugyanis még mindig életveszélyes.

 

– Tizenegy fordulót követően a nyolcadik helyen állnak úgy, hogy egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak.

– Nem fogalmaztunk meg és tűztünk ki konkrét terveket a csapat elé, de a középmezőnnyel, a 8–9. helyek egyikével elégedettek lennénk.

 

– Mikor költöznek vissza Buzsákról Öreglakra?

– Jövő nyáron már szeretnénk a saját otthonunkban megkezdeni a nyári alapozást.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában