Kaposvár

2 órája

Adományokkal segítettek a somogyi olvasók

Az Állatvédelmi témahét kapcsán két hétig gyűjtöttek adományokat a Takáts Gyula Könyvtárban, amit az intézmény munkatársai hétfőn adtak át a Kutyatár Természet- és Állatvédő Egyesületnek. Ezzel a telepen élő állatok egy napi élelmezését képesek megoldani.

Harsányi Miklós

A kutyatáp és a macskaeledelen kívül különféle tisztítószereket, lepedőket és törölközőket is hoztak a könyvtár látogatói. Rázsits Veronika, az intézmény igazgatója azt mondta: először hirdették meg az akciót. Külön köszönet illeti meg a kaposvári Kodály Zoltán Központi Általános Iskola 2.b osztályt, közülük mindenki egy-egy adományt vitt a könyvtárba. 

Adományokkal segítettek az olvasók, kutyatár
Adományokkal segítettek az olvasók Fotó: Lang Róbert

– Sikeres volt az adománygyűjtés – mondta az igazgató. – Azoktól is kaptunk felajánlásokat, akik az Országos Könyvtári Napok rendezvénysorozat programjaira érkeztek. Biztos, hogy lesz folytatása az akciónak.
Boncz Edit, a Kutyatár egyesület vezetője kiemelte: hasznos volt a kezdeményezés, hiszen felhívta a figyelmet arra, hogy vannak olyan állatok, amelyekről  szakmai szervezetek gondoskodnak. Lényeges feladat a társadalmi felelősségvállalás, akárcsak az, hogy a gyerekek is érezzék a segítségnyújtás fontosságát.
– Nálunk most közel 180 kutya van és közel 50 macska van – tette hozzá Boncz Edit.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában