Az ölelés oldja a stresszt és enyhíti a fájdalmat is

Több mint száz hozzátartozó és barát látogatott el a segesdi Gondviselés Integrált Szociális Intézmény Kőkút-Gyöngyöspusztai részlegén rendezett családi napra, ahol kellemes hangulat s őszi dekoráció fogadta a sorra érkező vendégeket.

Lőrincz Sándor

Nábrádi Csilla, a fenntartó Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Somogy Vármegyei Kirendeltségének igazgatója a találkozások napjának nevezte az immár tizenötödik alkalommal megtartott, olykor heves érzelmeket kiváltó eseményt, amire az ellátottak és a munkatársak is készültek. 
– A családi kapcsolatok nagyon fontosak az intézményi lakók számára, hiszen biztonságot és szeretetet nyújtanak a családtagoknak, még akkor is, ha kisebb-nagyobb földrajzi távolság választja el őket – nyomatékosította az igazgató asszony. 
– Ha pedig valamilyen okból kifolyólag nincsenek családtagok, akkor itt vannak az intézményi munkatársak, akik nap mint nap próbálják pótolni a hiányzó családi légkört. A fenntartó arra törekszik, hogy az itt dolgozók magas szinten elláthassák feladataikat, a lakók pedig méltó körülmények között vehessék igénybe az intézményi szolgáltatásokat. 
Nábrádi Csilla igazgató örömteli napot kívánt, és arra buzdított, hogy a vendégek használják ki az együtt töltött időt a beszélgetésekre, találkozásokra, vagy csak élvezzék a szótlan együttlétet. Arra kérte a rokonokat, barátokat, hogy öleljék meg hozzátartozójukat, hiszen az ölelés oldja a stresszt, növeli az összetartozás érzését és csillapítja a fájdalmat. 

Tizenötödik alkalommal rendezték meg a családi napot Gyöngyöspusztán

Bogdán Zoltán, az összesen 210 személy ellátásáról gondoskodó részleg vezetője is köszöntötte a családi napra érkezőket, akik örömmel fogadták a diákok citeramuzsikáját éppúgy, mint az intézmény ellátottjainak és az ott dolgozóknak verses-zenés műsorát. 
A segesdi intézmény kálmáncsai telephelyének munkatársi kórusa is fellépett a családi napon. Mókás jelenlétükkel nyomban egy hangos, vidám szüreti mulatság közepén érezhette magát a közönség. Megrendítő volt látni, ahogy a balatonboglári Kikötő Gyermekotthonból érkező négy testvér körbevette, körbeszerette a Magas Cédrus Otthonban élő nagymamájukat. E kép láttán is ismét beigazolódott a rendezvény mottója: 

„A kötelék, mely igaz családod összefűzi, nem a vér, hanem az egymás élete iránti tisztelet, s a benne lelt öröm.” 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában