In memoriam

2 órája

Elhunyt Körte János, a boglári középiskola egykori igazgatója

A szakképzési centrum közössége tisztelettel emlékezik meg róla, aki több évtizedes munkásságával maradandó nyomot hagyott az iskola történetében. Elhunyt Körte János, a balatonboglári Mathiász János Technikum egykori igazgatója.

Sonline.hu

Elhunyt Körte János, a balatonboglári Mathiász János Technikum és Gimnázium egykori igazgatója, az iskola életének meghatározó alakja. Az intézmény közössége ezekkel a sorokkal emlékezik rá:

"Körte János iskolánk történetének meghatározó tanára és igazgatója volt. Itteni tevékenységét az 1980-ban indult mezőgazdasági gépész képzés megszervezésével és irányításával kezdte meg. Szakmai tudása és emberi tulajdonságai miatt hamar kivívta munkatársai tiszteletét, megbecsülését." 

– írják a szakképzési centrum oldalán. 

Elhunyt Körte János, a Siófoki SZC Mathiász János Technikum jogelődjének egykori igazgatója
Elhunyt Körte János, a Siófoki SZC Mathiász János Technikum jogelődjének egykori igazgatója, aki több évtizedes munkásságával maradandó nyomot hagyott az intézmény életében
Forrás: Siófoki Szakképzési Centrum

A középiskola egykori vezetője 1980-as években szakmai igazgatóhelyettesként fontos szerepet játszott az iskolai gyakorlati képzés fejlesztésében, és munkája nyomán az intézmény tanulóinak száma jelentősen nőtt. 1994-től 2007-ig, nyugdíjazásáig igazgatóként vezette az iskolát, ahol az oktatási programok folyamatos megújítását tartotta szem előtt.

A világbanki pedagógiai programhoz való csatlakozás és az informatika oktatás elindítása mellett új képzési lehetőségeket biztosított az intézménynek, amelyek közé tartozott a Gábor Dénes Főiskola felnőtt képzése is.

Vezetőként Körte János hitelesen képviselte a közösség építésének fontosságát. Kollégáit mindig támogatta, véleményüket megbecsülte, és őszinte empátiával fordult mindenkihez. Elkötelezett tanárként a diákjaival is szoros kapcsolatot ápolt, és azt hirdette, hogy minden tanuló egy „nyers gyémánt”, amelyet a tanárok feladata tökéletesre csiszolni.

Körte János nyugdíjazása után sem szakadt el teljesen az iskolától. Aktívan figyelemmel kísérte az intézmény életét, és mindig bölcs tanácsokkal támogatta a közösséget.

Az iskola közössége számára pótolhatatlan személy volt, aki mély nyomot hagyott maga után. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában