Fordítva van bekötve?

2 órája

Nappal világít, este kikapcsol a közvilágítás Mezőcsokonyán

Megfordult a közvilágítás Mezőcsokonyán. Nappal világítanak a lámpák, ahogyan közeledik a szürkület, lekapcsolnak az izzók.

Marosi Gábor

A probléma már másfél hete tart a faluban, ezért éjszaka teljes sötétségbe borul a település. Ballér Péter Mezőcsokonya polgármestere elmondta, szó szerint vaksötét van a közvilágítás hiányában. Akik Kaposvárról az utolsó 22:40 perckor induló busszal mennek haza, nekik a legrosszabb közlekedni a faluban. Ballér Péter arról is beszélt, az éjszakai sötétségét egy betörőbanda már próbálta kihasználni. Az egyik József Attila utcai ingatlanba akart bemenni három ember, azonban mielőtt behatoltak volna, megzavarták őket és elmenekültek a helyszínről.

20230510-lampacsere-Debrecen-HAON-KA_820230511 Debrecen

Közvilágításra vált Debrecen.
Idén mintegy 6 ezer lámpaoszlopon cserélik a lámpatesteket korszerű ledekre.

Fotó: Kiss Annamarie KA
Hajdú-Bihari Napló

Képen:
Gond van a közvilágítással Mezőcsokonyán Fotóillusztráció: Kiss Annamarie

– Többször jeleztük az áramszolgáltatónak a problémát, de nem történt változás – mondta Ballér Péter. – Először szeptember 30-án jeleztük, majd azt követően naponta telefonáltunk, hogy nappal világítanak a lámpák, éjjel nem. Az itt élők is folyamatosan szóvá teszik, hogy nem intézkedik az önkormányzat, de ez sajnos nem rajtunk múlik – tette hozzá a település vezetője.

A fordítva működő közvilágítási problémával megkerestük az E.ON sajtóosztályát. Kedves Brigitta a cég külső kommunikációs szakértőjétől azt a választ kaptuk, október 3-án, csütörtökön érkezett bejelentés az E.ON felé a mezőcsokonyai közvilágítási hibáról, melynek alapján szakembereik másnap a helyszínen elvégezték a szükséges ellenőrzéseket. Kiemelte, a közvilágítási lámpák vezérlése, a ki- és bekapcsolása rádiófrekvenciás jelekkel történik. A jelek egy – nem az E.ON kezelésében lévő – adótornyon keresztül érkeznek a készülékekhez.

Még mindig nem jó a közvilágítás 

A hibát az okozta, hogy egyes közvilágítást vezérlő készülékek nem kaptak megfelelő időszinkron jelet a toronyban zajló néhány napos karbantartás ideje alatt. Működtek ugyan, de más időzítéssel. Kedves Brigitta hozzátette, az adótoronyban október 4-én pénteken a karbantartás befejeződött, az adás újraindult, ezzel a probléma automatikusan megszűnt. A közvilágítás a szokott időben, ismét automatikusan be- és kikapcsol. Ez azonban nem így van. Ballér Péter polgármester azt mondta, október 7-én, hétfőn is egész nap világítottak az utcai lámpák.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában