Fotókkal, videóval

2 órája

Pandamacik lepték el a Toldi-iskolát

Plüss pandamacikból és megszámlálhatatlanul sok pandás tárgyból nyílt kiállítás Kaposváron. A különlegességeket egy rekorder pandagyűjtő vitte el hétfőn a Toldi-iskolába.

Marosi Gábor

A pandás különlegességeket Rákóczi Dóra magángyűjtő vitte el az intézménybe, aki Magyarországon rekorder pandagyűjtőnek számít. Jelenleg 1380 plüss pandafigurája van, összesen pedig 5500 pandás tárgya, melyből Kaposhomokon egy kiállítás látható. A négy és félszobás lakásban berendezett Pandasarokban hosszú évek alatt kezdtek el gyűlni a tárgyak.

Pandakiállítás a Toldiban
Több száz panda került a Toldi-iskolába Fotó: Muzslay Péter

– Egy éves voltam, amikor az első pandát megkaptam, aztán szenvedélyes gyűjtővé váltam – mondta Rákóczi Dóra. – Párna, puzzle, gobelin, porcelánfigurák, plüssök, étkészletek, pandás figurák, írószerek is találhatók a gyűjteményben. Nagyon sokat kaptam ajándékba és természetesen vásároltam is, a Toldi-iskolába csak egy kis ízelítőt hoztam el. Ezek olyan tárgyak, melyeket a nyáron megnyílt múzeumban még nem állítottam ki – tette hozzá a gyűjtő.

Életnagyságú panda volt a kedvenc

Az iskolai kiállítás egyik legnagyobb példánya egy 180 centiméter magas, életnagyságú plüsspanda, mely gyorsan a gyerekek kedvencévé vált. Azért, hogy a diákok figyelmét még jobban felhívják a pandára, egy pandamacinak öltözött figura járta az intézmény auláját, és kérésre mindenkivel ölelkezett, pacsizott. Nagyné Szekeres Aletta a Toldi-iskola rajztanára, a galéria megbízott vezetője a megnyitón elmondta, az iskolában több pedagógus célként tűzte ki az állatvédelmet, ezért a kiállítás jól beleilleszkedik ebbe a pedagógiai programba. – A panda a kipusztuló állatot jelképezi – emelte ki. – Ezért is fontos foglalkozni vele – tette hozzá.

A több tucatnyi pandás tárgy az iskola aulájában több mint egy hónapig látható. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában