Mozipremierek októberben – Ezeket a filmeket várjuk nagyon!

Az ősz komor, és esős idővel robbant be, így tökéletes alkalom nyílik a szélesvásznú szórakozásra. Mutatjuk milyen mozipremierek várhatók októberben, és mely filmeket érdemes megnézni.

Mozipremierek októberben – Ezek a legjobb filmek, amiket kár lenne kihagynod

Joker: Kétszemélyes téboly

A legjobban várt mozipremierek között van az Oscar-díjas Joaquin Phoenix[1] és Lady Gaga[2] főszereplésével készült Joker: Kétszemélyes téboly című zenés pszichológiai thriller, amelyet már vetítenek a mozik. A 2019-ben bemutatott első rész megosztotta a nézőket, ugyanis sokan a DC-s Joker karakterét várták, ám helyette egy kőkemény társadalomkritikát kaptak, ám a film így is nagy siker lett.

A második részben folytatódik az őrület, immár Harley Quinn karakterével kiegészülve. A két és fél órás, 16 éven felülieknek szóló mozi ezúttal több zenei betéttel tér vissza, és Artur Fleck karakterének Jokerré válását mutatja be az Arkham gyógyintézetben és a tárgyalóteremben. A Joker: Kétszemélyes tébolyra nem lehet ráhúzni, hogy musical, hiszen komoly tárgyalótermi- és szerelmi dráma is egyben, amely görbetürköt mutat a társadalomnak.

Barátom, a pingvin

Ez egy nagyon kedves és megható családi kalandfilm Jean Reno[3] főszereplésével. Egy 2016-ban nyilvánosságra került, igaz történeten alapul. João Pereira de Souza brazil halász rátalál egy sérült, olajszennyezéstől szenvedő pingvinre[4], aki egyedül, betegen sodródik az óceánban[5], közel a halálhoz. João megmenti és meggyógyítja a madarat, akivel életre szóló barátságot köt. Ez a film igazi felüdülés a borongós őszi napokon, és remek családi kikapcsolódást ígér.

A szer

Demi Moore[6] és Dennis Quaid egy szatirikus horrorfilmben térnek vissza a mozivászonra október 10-én. A Demi Moore által alakított Elisabeth Sparkle egy sikeres színésznő és műsorvezető, akit kirúgnak az 50. születésnapján azzal az indokkal, hogy túl öreg a képernyőre. Hazafelé autóbalesetet szenved, majd egy illegális szérummal kezdi kezelni magát, amelytől ismét visszanyeri a fiatalságát, ám ennek nagyon komoly ára van...

A szer című film nemcsak egy horror a sok közül, hanem korunk egyik nagy problémáját veszi górcső alá: meg tudunk öregedni méltósággal, és az idősebb generáció tagjai is lehetnek sikeresek a ráncaik alatt, vagy csak az ifjúságé a jövő?

Venom – Az utolsó menet

Október 25-én debütál a mozikban Tom Hardy főszereplésével a nagy sikerű képregény-adaptáció harmadik, és egyben lezáró része, a Venom – Az utolsó menet című sci-fi akciófilm. Az újságíró Eddie Brock egy oknyomozó riport során olvadt össze a nagy étvágyú, űrből érkezett szimbiótával, Venommal[7], aki számos szuperképességgel bír.

A saga első két részében is megannyi kalandban volt részük, miközben lassan barátokká váltak. A Venom – Az utolsó menet című filmben viszont már konkrétan rajtuk múlik a világ sorsa, ugyanis Venom fajtársai a Földre érkeznek, hogy elpusztítsák a bolygót. Vajon Venomnak és Eddie-nek sikerül megmenteniük az emberiséget?

A vad robot

Az Így neveled a sárkányod készítőinek Peter Brown bestsellere alapján alkotott animációs filmje, egy jövőbeli robot krónikája, aki véletlenül egy lakatlan szigetre vetődik, ahol lassan családra lel az ott élő kisállatokban, akikkel később együtt harcolnak a vad környezetben a túlélésért.

Végül a szigetet is megmentik a robotinváziótól, ugyanis a Roz nevű robotot vissza akarja szerezni a gyártója, de ő közben már túllépett a programján és jóval emberibb lett. Az október 24-én bemutatásra kerülő, remek animációs film legfőbb üzenete, hogy mindannyian képesek vagyunk felülmúlni önmagunkat és többé tudunk válni annál, mint amire a sors szánt minket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában