Fesztivál

7 órája

Ködösítés és hallgatás: mi lesz veled Balaton Sound?

A hétvégén bombaként robbant a hír, hogy nem lesz többé Balaton Sound, noha erről továbbra sem közölt hivatalos információt a szervező cég.

Sonline.hu

Az azonban mindenképpen árulkodó lehet, hogy Csákovics Gyula, polgármester amellett, hogy a Zamárdi Hírmondóban közzétette, hamarosan bejelentik, hogy nem lesz több Balaton Sound, azt is elmondta: a szervezők nem keresték meg sem őt, sem az önkormányzatot a folytatás kérdésével. 
Korábban azt válaszolta a Balaton Soundot szervező Sziget Kulturális Menedzser Iroda, hogy azért nem tárgyaltak október előtt a témáról, mert még nem állt munkába az új képviselő-testület és így nem is volt kivel tárgyalni. Ez azonban ma már nem lehet akadály, tárgyalóasztalhoz mégsem ültek az érintettek. 

Balaton Sound 20240706_zamárdi_balaton_sound_NL_Sh_17
Nem lesz többet Balaton Sound? Fotó: Németh Levente

Az is beszédes lehet, hogy a nagy fesztiválok nyitása előtti hagyományos sajtóbejárásokon a polgármester rendszerint ott szokott lenni. Amíg a Strand fesztivál hivatalos bejárásán megjelent Csákovics Gyula, a Balaton Sound előtti sajtótúrán nem volt ott. Amit szóvá is tett egy kolléga a helyszínen, a szervező cég képviselői – Kádár Tamás és Benis Dániel – a választ elbagatellizálva azt válaszolták, hogy biztos a hivatalban dolgozik. Holott úgy tudjuk, meghívást sem kapott az eseményre. 

Mi lesz veled Balaton Sound?

Érdekes tény, hogy az időközben amerikai hátterű cég tulajdonába került Sziget Zrt.-hez köthető alkalmazott üzemeltette eddig a szabadstrandon található Parti Bisztrót, információink szerint azonban már új üzemeltetőre vár a vendéglátóhely. 
Feltettük kérdéseinket a Balaton Sound folytatásával kapcsolatban a Sziget Zrt. sajtófőnökének is, azonban cikkünk elkészültéig nem kaptunk választ kérdéseinkre.

Úgy tudjuk, hogy létezik egy felvétel arról, amint a cég képviselője a zamárdi képviselő-testület nyári ülésén kijelentette: nem lesz több Balaton Sound Zamárdiban. Ezt azonban hivatalosan nem erősítette meg egyik fél sem. 

Felreppentek olyan pletykák, amelyek szerint másik városba vinnék a fesztivált, de egyelőre erről sincs hivatalos információ. Noha korábban – 2021-ben – mi már feltettük ezt a kérdést a partmenti polgármestereknek, akik közül szinte mindenki azt mondta, hogy nem zárkózna el a befogadástól, de akkora szabadstrandi területe egyetlen településnek sincs, mint Zamárdinak. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában