úszás

2021.06.22. 10:28

Halmai Petra indulhat az olimpián

A Kaposvári Sportközpont és Sportiskola a közösségi oldalán jelentette be a hírt.

Molnár Gábor

Fotó: Lang Róbert

A fővárosban rendezték meg az úszó Budapest Bajnokságot, mely az utolsó olimpiai szint úszási lehetőség is volt a magyar úszók számára. Az eseményen a Kaposvári Sportközpont és Sportiskolát három felnőtt úszója, Halmai Petra, Halmai Blanka és Bozsó Sára, valamint három ifjúsági korú versenyző Kardos Eszter, Király Zsófi, valamint Kovács Nóra képviselte.

Halmai Petrának az olimpiai keret tagságának megvédése, a többieknek a fő viadalok után egy jó versenyzés volt az elsődleges cél tájékoztatott Virovecz Richárd, a sportiskolás úszók vezetőedzője. A versenyt követően Petra maradt 100 méteres mellúszásban a legjobb B szintes mellúszó. Így szinte biztos utazónak mondhatjuk 4×100 m MIX vegyes váltóval. A budapesti Európa-bajnokság után Halmai Petra versenyzőnk a tokiói olimpián is rajthoz állhat. A többi versenyzőnk is szépen szerepelt. Több egyéni csúcsot vagy idei legjobbjukat úszták. A versenyen egy arany, és öt bronzérmet szereztek sportolóink.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában