Darts

2024.06.30. 18:04

A csoportkör jelentette a végállomást

Nem jutott tovább a csoportkörből a Major Nándor, Jagicza Gábor alkotta magyar válogatott a frankfurti World Cup of Darts versenyen, ami a sportág csapatvilágbajnokságának felel meg.

Klein Péter Nándor

Fotó: Klein Péter Nándor

Nem került könnyű csoportba a magyar válogatott a Németországban rendezett World Cup of Darts csapatversenyen, ugyanis az egykori kaposvári versenyző, Major Nándor és társa, Jagicza Gábor alkotta páros a norvég és a lengyel duó ellen próbálta kiharcolni a továbbjutást.
Hazánk fiai első ízben a norvég válogatottal találták szembe magukat, s az első leget rögtön megnyerték, még úgy is, hogy ellenfelük kezdte a játékot. Ezt követően azonban egyenlítettek, majd a vezetést is átvették az északiak, így Major Nándorék futhattak az eredmény után. A mindent eldöntő, hetedik játszmában azonban ismét a norvégok diadalmaskodtak, így a meccset is megnyerték négy-három arányban.

– Volt négy meccsnyilunk is az utolsó legben, azok közül egyet be kellett volna dobnunk – bosszankodott Major Nándor. – Sajnos Gábor hite kicsit megingott, illetve a légkör sem volt megszokott számunkra, hiszen kevésszer van olyanban részünk, hogy több ezer ember előtt játszunk, de ezt teremtette meg azt a fantasztikus légkört, ami az egész világbajnokságot jellemezte. Sokat készültünk erre a találkozóra, szerettük volna megnyerni, hiszen így egy ki-ki meccset játszhattunk volna a lengyelekkel, azonban a rutin és a hit hiánya miatt veszítettünk. Több ilyen meccsre lenne szükségünk, azonban mindkettőnknek ez volt az első páros világbajnokságunk. 

Major Nándor hozzátette: egy régi vágya teljesült azzal, hogy szerepelhetett a World Cup of Darts versenyen, ahol a világ legjobbjai álltak színpadra.
– A belga Van den Bergh felismert, vele már játszottam egy lengyel versenyen, de nagyon jól esett, hogy odajött hozzám beszélgetni – mondta az egykori kaposvári dartsos.

 

A sokkal magasabban rangsorolt lengyelek ellen ugyancsak jól kezdtek a magyarok, azonban hiába nyerték meg az első leget, a többit elveszítették Összesítésben négy-egyre nyert Lengyelország, ami egyben azt is jelentette, hogy Major Nándorék nem jutottak tovább a csoportból.

– Ott hibáztunk egy nagyot, hogy a norvégok elleni meccset követően nem mentünk vissza szállásunkra pihenni és felfrissülni, mivel sokat kivett belőlünk a várakozás, illetve a nagy hőség – tette hozzá Major Nándor. – Emiatt fáradtan mentünk fel a színpadra, így ebből is tanulnunk kell. Akartuk a sikert a lengyelek ellen, azonban a papírforma érvényesült. 

Major Nándor elárulta: nyáron egy kicsit pihen, majd ősszel újra elindult a legnagyobb versenyeken, hiszen szeretne újra színpadra állni a legjobbak között.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában