Röplabda NB I.

2024.07.01. 14:36

A német élvonalból érkezett az újabb légiós

Újabb légióst igazolt a Kaposvári Női Röplabda Club, amelynek játékoskerete ezúttal egy cseh feladóval erősödött.

Sonline.hu

Bejelentette hetedik nyári érkezőjét a kaposvári együttes, amely szerződtette a cseh Kveta Grabovskat. A 22 éves feladó 2022-ben hazája válogatottjával az Arany Európa-ligában ezüstérmet szerzett, az elmúlt három évet pedig a német Bundesligában töltötte, ahol a Dresdner csapatával bronzérmet is szerzett.
Mivel röplabdás családból származom, tényleg már kisbaba korom óta a pályán vagyok – nyilatkozta a klub honlapjának Kveta Grabovska. – 19 éves koromig hazám bajnokságában játszottam, azóta pedig a német élvonalban játszottam, a következő állomásom pedig Kaposvár lesz.

– Nagyon tetszett Vincent edző szemlélete, a klub által leírt ambíciók és persze az, hogy érmekért és a CEV Kupáért is küzdhetünk a szezon során – folytatta a cseh feladó. – A Kaposvár Aréna gyönyörűen fest és úgy hallottam, a szurkolók is szuper hangulatot szoktak teremteni, így már alig várom, hogy hamarosan találkozhassak velük az Arénában. Minőséget és profizmust várok a csapattól, és közös célunk lesz, hogy érmeket, sikereket érjünk el a következő szezonban is. Nagyon várom már, hogy megismerjem a magyar kultúrát, hogy milyen az élet Magyarországon.

Modern feladó

Kveta egy igazi modern feladó, rendkívül ügyes kezekkel. Lesz időnk együtt dolgozni a taktikán és javítani a vezetői képességein, hogy egy igazán nagy meglepetés lehessen az Extraligában – mondta Vincent Lacombe, a KNRC vezetőedzője.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában