Copa America

2024.07.03. 16:10

Hatalmas meglepetésekkel zárult a Copa America csoportköre - eredmények, tabellák

Az Európa-bajnokság mezőnye már túl van a nyolcaddöntőkön, a Copa America mezőnye pedig magyar idő szerint szerda reggelre virradóra fejezte be a csoportkört, mely számtalan meglepetést tartogatott.

Péntekre virradóra már a negyeddöntőkkel folytatódik a 48. Copa America egyenes kieséses szakasza, mely rendhagyó módon nem csak dél-amerikai, de közép- és észak-amerikai válogatottak részvételével zajlik. A két szervezet CONMEBOL és CONFAFAC közösen rendezi a kontinenstornát, melynek házigazdája az az USA, mely hatalmas meglepetésre nem élte túl még a csoportkört sem.

A-csoport

Argentína–Peru 2–0
Kanada–Chile 0–0

A címvédő argentin válogatott gyakorlatilag hibátlan csoportkört tudhat maga mögött, miután mindhárom mérkőzését megnyerte, és a mezőnyben egyedüliként még gólt sem kapott. A 3. fordulóban Peru ellen még egy kihagyott tizenegyes is belefért, illetve Lionel Messi hiányát is maradéktalanul elbírta a csapat. Az argentin legenda sérülés miatt hagyta ki a mérkőzést és egyelőre nem lehet tudni, hogy a negyeddöntőben bevethető lesz-e. A csoportkör egyik hathatós meglepetése, hogy Chile győzelem, sőt rúgott gól nélkül, 0–1-es gólaránnyal búcsúzott, így nem lesz ott az egyenes kieséses szakaszban.

B-csoport

Jamaika–Venezuela 0–3
Mexikó–Ecuador 0–0

A torna egyik pozitív meglepetése Venezuela, mely három győzelemmel húzta be csoportját, és többek között Mexikó ellen is diadalmaskodott. A CONCACAF-zóna címvédője hatalmas meglepetésre búcsúzott, miután az utolsó összecsapáson gól nélküli döntetlent értek el Ecuador ellen. A két csapat között így végül a jobb gólkülönbséggel bíró Ecuador jutott tovább.

C-csoport

Bolívia–Panama 1–3
USA–Uruguay 0–1

A rajt előtt aligha hitték sokan, hogy a házigazda USA nem éli tovább a csoportkört, és a roppant meggyőző játékot mutató, 15-szörös bajnok Uruguay mellett nem ők lesznek a másik továbbjutó. Mégis így alakult, így hathatós meglepetésre Kanada mellett Panama képviseli a továbbiakban a CONCACAF-zónát.

D-csoport

Brazília–Kolumbia 1–1
Costa Rica–Paraguay 2–1

Egyelőre a brazil válogatott sem tündököl, mely egy győzelemmel és két döntetlennel a csoportgyőztes Kolumbia mögött jutott tovább. Ezzel az alsó ágra került és legkésőbb a döntőben találkozhat Argentínával, csakhogy a negyeddöntőben az eddig kilenc gólt szerző Uruguay egy elég nehéz ellenfélnek ígérkezik.


A csoportkör során – 24 mérkőzés – 1,11 millió néző tekintette meg a helyszínen a mérkőzéseket, ami igen magas, mérkőzésenkénti 46475 átlagnézőt jelent. Összesen eddig 53 gól született (2,21-es átlag), és 6 alkalommal villant a piros lap. A góllövőlistát az argentinok támadója, Laurato Martínez vezeti 4 góllal.

Menetrend - Negyeddöntők:

07.05. (péntek) 03.00 Argentína–Ecuador
07.06. (szombat) 03.00 Venezuela–Kanad
07.07. (vasárnap) 00:00 Kolumbia–Panama
07.07. (vasárnap) 03.00 Uruguay–Brazília.

Az elődöntőket július 10-én és 11-én rendezik, míg a döntőre majd 15-én kerül sor Miami-ban. A mérkőzéseket idehaza az Aréna 4 élőben közvetíti.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában