Szörf Világbajnokság

2024.07.27. 18:52

Kihasználták a remek szelet a világ legjobb szörfösei a Balatoni versenyen

A Techno 293 szörf világbajnokság balatonföldvári versenye két rendkívül mozgalmas nappal zárult, amikor is a szél kivételesen kedvezett a versenyzőknek. A szerda és csütörtök folyamán tapasztalt szeles időjárás ritka jelenség ebben az évszakban, ami extra izgalmat csempészett a versenybe.

Hajdú Marianna

Fotó: Németh Levente

Egy izgalmas és kihívásokkal teli hét után pénteken ért véget a Techno 293 szörf világbajnokság Balatonföldváron, ahol a versenyzők a kedvező szélviszonyokat kihasználva zárhatták a hetet.

A bajnokság legutóbbi két napja igazi kihívást jelentett a balatonföldvári szervezők és a versenyzők számára is. Szerdán és csütörtökön a szél olyan erővel fújt, amely ritkaságnak számít ebben a szezonban a Balatonon. Ez a váratlan fordulat új lehetőségeket teremtett, és a fiatal szörfösök kiválóan használták ki a feltételeket.

A verseny során kiemelkedő teljesítményt nyújtott az U15-ös lányok kategóriájában a spanyol Olivia Sánchez Moral, aki magabiztosan vezette a mezőnyt. Sánchez Moral a verseny során hat győzelmet és egy második helyezést ért el, amivel magasan vezette a pontversenyt. – Szeretem a különböző szeleket, és bár a közepes a kedvencem, a változékonyság izgalmat ad a versenynek – mondta a fiatal versenyző, aki már egy Európa-bajnoki címmel is büszkélkedhet.

A csütörtöki napon az U17-es fiúk versenye extra futammal nőtt, miután az előző nap egyik futamát törölni kellett. Jancsó Kristóf, aki az U17-es fiúk között versenyzett, a harmadik napon egy kisebb hibát követően visszaesett, de azóta tovább feljutott. 

– Bár az erős szél nem az én elemem, izgalmas volt a verseny, és remélem, a pénteki enyhébb körülmények között még jobban teljesítettek – osztotta meg Kristóf.

A magyar csapat egyik kiemelkedő teljesítményét Gerlits Kristóf nyújtotta, aki a Techno Plus kategóriában a hatodik, az U19-esek között pedig a helyen áll. Az U13-asok között Körtvélyesi Antal is kitűnt, aki kisebb, 5.0-s vitorlával vitorlázik, de így is a negyedik helyen áll.

A Techno 293 szörf világbajnokság zárónapja várhatóan még több izgalmat tartogat, ahol a versenyzők utoljára mérik össze tudásukat ebben a rendkívüli környezetben, és ahol a szél még egyszer, utoljára, mindenkit próbára tehet.

Eredmények:

TECHNO PLUS, FÉRFI:

  1. Minas Koutelas (Görögország) 35
  2. Yugo Saito (Japán) 35
  3. Arisz Panagopulosz (Görögország) 43

TECHNO PLUS, NŐI

  1. Nefeli Anagnostou (görög) 28
  2. Teres Medde (Olaszország) 30
  3. Kristyna Chalupnikova (Cseh Köztársaság) 47

U17, FIÚK:

  1. Panagiotis Ioannou (Görögország) 13
  2. Agapitos Michalis Stamatoulakis (Görögország) 28
  3. Pavlos Kallitsis Alagkiozian (Görögország) 36

U17, LÁNYOK:

  1. Danai Anagnostou (Görögország) 13
  2. Defne Egrilmez (török) 32
  3. Martina Bárbara Tor (Spanyolország) 33

U15, FIÚK:

  1. Evangelos Kyriazakos (Görögország) 37
  2. Georgios Kanellopulos (Görögország) 51
  3. Spiros Monastiriotis (Görögország) 63

U15, LÁNYOK:

  1. Olivia Sánchez Moral (Spanyolország) 14
  2. Lindia Miel Pousa Dios (Spanyolország) 25
  3. Mia Berazategui (Spanyolország) 41

U13:

  1. Joshua Castro Jurek (Spanyolország) 25
  2. Joan Servera (Spanyolország) 40
  3. Biel Martorell Blasco (spanyol) 40

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában